Top 5 sfaturi pentru a avea grijă de mașina ta în timpul iernii

Author: Bogdan Frațilă
Actualizat: 30 iun 2023, 06:15

Top 5 sfaturi pentru a avea grijă de mașina ta în timpul iernii

Sursa: PixaBay

Niciodată nu este prea devreme să vă pregătiți pe dumneavoastră și mașina dumneavoastră pentru a face față la orice

Niciodată nu este prea devreme să vă pregătiți pe dumneavoastră și mașina dumneavoastră pentru a face față la orice vă va pune în față iarna aceasta și de aceea am întocmit o listă cu cele 10 sfaturi de top pentru a vă pregăti mașina pentru iarnă și pentru a avea grijă de ea pe parcursul lunilor reci de iarnă.  

Anvelope de iarnă și verificări frecvente

 Poate cel mai evident și cel mai important pas pentru a vă pregăti mașina pentru lunile reci de iarnă este să vă asigurați că ați instalat anvelope de iarnă pe mașină. Faptul de a avea anvelope de iarnă poate face toată diferența în ceea ce privește performanțele de conducere și vă va menține în siguranță pe acele drumuri înghețate. De-a lungul sezonului de iarnă, veți dori să faceți verificări frecvente ale anvelopelor pentru a vă asigura că sunt bine umflate și că au încă o bandă de rulare bună.   

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Spălați-vă mașina pe timp de iarnă

Nu este niciun secret că odată cu lunile reci de iarnă vine și zăpada, noroiul, gheața, sarea și nisipul de pe drumuri. S-ar putea să nu vă gândiți la spălarea mașinii în timpul iernii sau chiar la cât de des să vă spălați mașina, dar lăsați-ne să vă spunem că este o parte importantă a îngrijirii autovehiculului dvs.

în timpul iernii.   

Cel mai bine este să planificați din timp și să faceți o spălare și o ceruire bună înainte de a începe acumularea. Acest lucru va preveni apariția ruginii, dar nu fără o îngrijire continuă. Asigurați-vă că monitorizați frecvent zona din jurul anvelopelor și grila din față a mașinii dumneavoastră pentru orice acumulare și faceți o curățare bună a mașinii dacă vreodată acumularea devine prea mare.

Acest lucru vă va ajuta să vă păstrați mașina în stare excelentă.  

Verificați uleiul mașinii dvs.

Pentru ca mașina ta să funcționeze bine în timpul sezonului de iarnă, trebuie să te asiguri că verifici uleiul pentru a te asigura că nivelul nu este prea scăzut și că are și consistența potrivită.   Întotdeauna asigurați-vă că ați verificat cu manualul de utilizare al vehiculului dumneavoastră pentru a confirma că utilizați tipul de ulei recomandat pentru o performanță optimizată a vehiculului.   

Verifică-ți ștergătoarele de parbriz

Acest sfat de întreținere este unul dintre cele mai importante atunci când vine vorba de siguranța ta. Nu este nimic mai rău decât să te confrunți cu o zi cu gheață când vizibilitatea este deja redusă și folosești un lichid de ștergătoare de parbriz care nu se comportă bine la temperaturi scăzute.   Va trebui să vă asigurați că ați verificat dacă ștergătoarele de parbriz sunt în stare bună de funcționare și, de asemenea, că le umpleți cu lichid de ștergătoare de parbriz care este menit să fie utilizat la temperaturi scăzute,

cu capacități de dezghețare.   

Pornirea mașinii pe timp de iarnă

Un mit comun printre colegii șoferi este că trebuie să porniți mașina cu mult timp înainte pentru a "încălzi motorul" înainte de a conduce. Așadar, cât timp trebuie să vă încălziți mașina în timpul iernii? Răspunsul este simplu, nu prea mult. Motorul se va încălzi rapid pe măsură ce o conduceți.

Dacă nu sunteți un șofer de zi cu zi, veți dori să vă asigurați că vă porniți mașina cel puțin o dată pe săptămână, dacă puteți, doar pentru a vă asigura că lichidele din mașină se mișcă și pentru a vă menține mașina în stare bună de funcționare pentru lunile mai calde.   

Citeste si: Lista de verificare a mașinii pe timp de iarnă: 10 pași pentru a vă pregăti mașina

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.