Top 5 știri Crypto ale săptămânii! Fii la zi cu ce se intampla nou

Autor: Bogdan Frațilă

Milioanele lui Do Kwon, Coinbase vs. SEC, mineritul Bitcoin în Rusia și progresele CBDC în China: Acestea sunt știrile cripto ale săptămânii.

Sursa: PixaBay

Milioanele lui Do Kwon, Coinbase vs. SEC, mineritul Bitcoin în Rusia și progresele CBDC în China: Acestea sunt știrile cripto ale săptămânii.

Milioanele lui Do Kwon, Coinbase vs. SEC, mineritul Bitcoin în Rusia și progresele CBDC în China: Acestea sunt știrile cripto ale săptămânii.

Do Kwon: Iată ce s-a întâmplat cu milioanele sale

Cu puțin mai puțin de un an în urmă, ecosistemul Terra a făcut o implozie spectaculoasă. Creierul presupusei fraude, Do Kwon, se ascunde după ce proiectul său de un miliard de dolari a eșuat.

În martie, este arestat pe aeroportul din Muntenegru. În cursul investigațiilor aflate în curs de desfășurare, procuratura sud-coreeană a stabilit o legătură cu banca elvețiană Sygnum Bank- Kwon trimisese 10.000 de bitcoini către această bancă și mai deținea 100 de milioane de dolari americani într-un cont. După cum confirmă acum pentru BTC-ECHO o persoană familiarizată cu această chestiune, aceasta este o dezinformare.
Pe baza unei relații de afaceri cu Sygnum, banca primise mai puțin de jumătate din Bitcoin.
Aceasta ar corespunde aproximativ celor 100.000 de milioane de dolari americani.
Din această sumă, 70 la sută a fost transferată într-un cont fiduciar al unei firme de avocatură internaționale de renume, în baza unui ordin judecătoresc. Restul de 30 de procente au fost toate plățile cu un fundal clar de afaceri operaționale. Relația de afaceri a existat înainte de prăbușirea ecosistemului.

Coinbase dă în judecată SEC

Ruptura dintre autoritățile de reglementare din SUA și industria cripto cu sediul în SUA continuă să se agraveze. Acum, Coinbase a dat în judecată Securities and Exchange Commission (SEC), cerând claritate în ceea ce privește reglementarea cripto. Compania a intentat procesul în temeiul Legii privind procedura administrativă, care impune SEC să răspundă într-un termen rezonabil.
În cererea depusă, Coinbase solicită SEC să clarifice în mod oficial "ce active digitale trebuie să fie înregistrate ca valori mobiliare".

Înapoi în iulie 2022, Coinbase a făcut o petiție pentru orientări de reglementare mai clare pentru industria cripto în SUA. La momentul respectiv, aproximativ 1700 de companii și persoane fizice au susținut petiția.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mineritul Bitcoin: Rusia recuperează terenul

Rusia urcă pe locul 2 în clasamentul mondial al mineritului criptografic. Cel puțin așa susține un raport al cotidianului rusesc Kommersant, care face referire la datele serviciului de găzduire BitRiver. Potrivit raportului, activitatea din această țară a crescut la un gigawatt de consum de energie între ianuarie și martie 2023. SUA continuă să ocupe primul loc, cu o producție cuprinsă între trei și patru gigawați.

Cu toate acestea, nu este clar pe ce bază au fost colectate datele.
Cu toate acestea, dominația Statelor Unite s-ar putea să se destrame, a declarat directorul executiv al BitRiver, Igor Runets, pentru Kommersant. Într-adevăr, minerii de criptomonede din SUA trec printr-o perioadă dificilă în acest moment. Din cauza situației negative de pe piață, combinată cu creșterea costurilor energiei, mai multe companii de top, precum Compute North și Core Scientific, au intrat în faliment în ultimele luni. În plus, o creștere planificată a impozitelor de către președintele SUA, Joe Biden, pune o povară suplimentară asupra minerilor de criptomonede.

Cum convertește China un oraș întreg la banii digitali

Este cel mai mare proiect pilot din lume de cercetare și implementare a banilor digitali ai băncii centrale (CBDC). La doar o sută de kilometri nord-vest de Shanghai se află orașul Changshu. În acest loc loc trăiesc peste 1,5 milioane de locuitori, ceea ce reprezintă aproximativ aceeași mărime ca și Hamburg. Potrivit presei locale, începând din luna mai, toți funcționarii publici de aici nu își vor mai primi salariile transferate regulat în conturile bancare, ci în format digital- sub forma e-yuanului.

NFT-urile Bitcoin ating un nou maxim istoric

NFT-urile Bitcoin au crescut în popularitate de la începutul anului 2023. Peste 1,5 milioane de NFT-uri BTC au fost create până acum numai de la lansarea lor, la 21 ianuarie. Unele dintre cele mai mari includ Ordinals Punks, DeGods și Ordinals Penguins.
Capacitatea de a crea și de a utiliza Ordinals se datorează "părții de martor" a tranzacțiilor BTC. Aceștia au fost introduși de SegWit în 2017 și au fost extinși de către Taproot soft fork în 2021.

Citește și: Parlamentul UE aproba Legea privind urmarirea pietelor active Cryoto!

Citește și: SUA împotriva Binance dezvaluie unul dintre cele mai prost păstrate secrete Crypto

Citește și: Binance caută sa se mareasca in România? Afla planul lor de investitie