Top 6 cele mai frumoase plaje din Bulgaria. Unde poți să mergi la mare vara aceasta

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 03 iul 2024, 11:26

Cele mai frumoase plaje din Bulgaria

Sursa: freepik

Sezonul estival așteptat de români cu nerăbdare a venit, iar oamenii aleg cele mai frumoase plaje din Bulgaria pentru a petrece concediul.

Românii așteaptă în fiecare an să vină vara pentru a petrece clipe de neuitat la malul mării, iar plajele din Bulgaria sunt unele dintre cele mai apreciate. Acestea sunt cele mai frumoase plaje din Bulgaria pe care le puteți alege în vara anului 2024 pentru cea mai frumoasă experiență la malul mării.

Plaja Bolata, cea mai frumoasă plajă din Bulgaria

Plaja Bolata este considerată de foarte multe persoane cea mai frumoasă plajă din Bulgaria, aflându-se în Golful Bolata.

Acesta este unul dintre principalele motive pentru care această plajă este vizitată anual de mii de turiști, fiind specială prin forma și așezarea sa aparte. Pentru a ajunge la această plajă, românii fac doar 3 ore și 45 de minute din Capitala României.

Citește și: Câți bani trebuie să scoată românii din buzunar pentru un sejur cu familia în Bulgaria anul acesta. Prețurile pornesc de la 150 de lei pe noapte

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Plaja Bolata este una sălbatică, iar nisipul pe care îl pune la dispoziție este unul fin, iar apa este adesea curată, motive pentru care această plajă este întotdeauna plină în sezon estival. Această plajă nu este amenajată cu șezlonguri sau umbrele, ceea ce înseamnă că trebuie să le aduceți în vacanța voastră, iar deși acest lucru poate fi enervant, bugetul de vacanță o să vă mulțumească. Nu există nici magazine în zonă, așa că este recomandat să vă aduceți propriile băuturi, astfel încât să vă hidratați.

Cu toate acestea, plaja Bolata este una dintre principalele atracții din Bulgaria, datorită formei de semicerc aproape perfectă.

Alte plaje frumoase din Bulgaria

Plaja Nisipurile de Aur este una dintre cele mai cunoscute din Bulgaria, fiind vizitată de mii de români anual, iar aceasta se află la 90 de kilometri de Vama Veche. Oamenii se pot bucura de o lungime de 3,5 kilometri, iar lățimea plajei poate ajunge și la 100 de metri, ceea ce o face perfectă pentru persoanele ce își doresc să se bucure de mare.

Această plajă este împărțită în mai multe segmente, iar majoritatea acestora sunt amenajate cu șezlonguri și umbrele.  

Plaja din Albena se află și mai aproape de România, astfel încât persoanele ce își doresc să petreacă un weekend la mare pot alege cu siguranță această plajă. Aceasta se află 75 de kilometri de Vama Veche, și are o lungime de peste de 6 kilometri, cu o lățime de până la 150 de metri.

Plaja Albena a primit distincția Blue Flag, ceea ce atrage atenția asupra tuturor facilităților incredibile pe care le pune la dispoziție.

În ce stațiuni poți să mergi la mare în Bulgaria

Stațiunea Sunny Beach este a doua variantă a românilor atunci când se gândesc să petreacă un concediu de neuitat în Bulgaria, iar aceasta pune la dispoziție 8 km de plajă cu nisip fin, fiind astfel cea mai mare stațiune de litoralul din Bulgaria.

Stațiunea Obzor este adesea aleasă de către familiile ce își doresc să se răsfețe în concediu, fiind cunoscută pentru vacanțe all inclusive și ultra all inclusive. Deși această stațiune este apreciată, plaja acesteia este adesea nu foarte aglomerată, ceea ce o face perfectă pentru persoanele ce caută liniște și intimitate.