Top 6 locuri unde nu ti-ai dori sa locuiesti. Afla de ce! GALERIE FOTO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 08:43

Poluarea este o problema pentru multe orase din lume si este o consecinta a dezvoltarii asezarilor omenesti. Cu toate ca se fac eforturi pentru a reduce efectele, poluarea este in continua crestere. Astfel s-a ajuns in situatia unde in unele orase este un real pericol sa locuiesti deoerece sanatatea mai devreme sau mai tarziu iti va fi afectata.

Asa ca noi va prezentam un top 10 cu cele mai poluate orase din lume, locuri pe care ar trebui doar sa le vizitezi si nu sa locuiesti.

1. Maputo- Mozambic
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/Brunei-Darussalam-56367c3e6da1f1fc8342423ef1b62d3d.jpgMaputo este un oras situat in partea de sud a Mozambicului fiind si capitala celui mai important port la Oceanul Indian. Este un oras in care problema principala este lipsa salubritate, mai exact lipsa sistemului.
Strazile au fost transformate in gropi imense de gunoi, ca sa nu mai vorbim de sitemul de canalizare in urma caruia totul se deverseaza in raurile din zona.

Orasul este partial sub apa ceea ce afecteaza cladirile, iar deseori stalpii de telegraf sunt dezradacinati si salajluiesc pe strazi. Cu timpul orasul s-a transformat intr-o mlastina.

2. Moscova- Rusia
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/Moscow-Russia-67a32380018acdaa20709e84055ae987.jpgMoscova este cel mai important oras din Rusia fiind totodata si cpitala tarii.
Desi viata este extrem de scmpa in acest oras, locuitorii ajungand sa dea in medie 3000 de dolari pe un apartament de cu trei dormitoare, care nu are nici macar apa curata. Moscava are un nivel foarte ridicat al poluarii cand vine vorba de aerul respirat si care zi de zi afecteaza sanatatea plamanilor. Holera este in crestere in unele parti ale orasului din cauza zonelor murdare.

3.
Brunei- Darussalam

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/Brunei-Darussalam-12bc4b626d4e6fbcebf43c45fdd8783c.jpgBrunei este o tara insulara ce se afla pe coasta insulei Borneo din Asia de Sud-Est. Este o tara mica, dar s-a imbogatit in urma exploatarii gazelor naturale si a petrolului situat in Asia de Sud. Calitatea aerului pare sa fie relativ curat, dar acest lucru nu inseamna ca nu exista poluare. Unele studii au relevat ca nivelui substantelor toxice din aer este foarte ridicat.


4. Bagdad- Irak

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/Baghdad-Iraq-7b743d26b7544a3c30971a742945a4d5.jpgBagdalul este orasul cu cele mai multe probleme din lume, si asta din cauza razboaielor din tara.  Astfel detonarea bombelor a intensificat poluarea in acest oras. Calitatea proasta a apei face posibila transmiterea multor boli care afecteaza populatia. Holera a lovit mai multe provincii ale tarii, inclusiv Bagdad in august 2007 pana in decembrie acelasi an. Bagdaul are un grad foarte ridicat de poluare a aerului, ca urmare a gazelor de esapament si de fumul din explozii precum si alte surse de poluare care impiedica cresterea vegetatiei in zona.


5. Mumbai- India
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/Mumbai-India-77d05926d8258a5e551a4db8aa96e073.jpgMumbai este unul din cele mai populate orase din lume, astfel incat poti observa cu usurita mormane de gunoaie pe strazi. De asemenea este considerat unul dintre cele mai aglomerate orase din lume. Exista multe locuri unde nu ai putea sta din cauza mirosurilor de-a dreptul insuportabile. In afara de aceste aspecte si aerul este poluat si asta deoarece gazele din aer sunt atat de periculoare incat pot ucide o persoana treptat.


6. New Delhi- India
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/poza-27739185c270ea0705f13e549d0c51af.jpgGunoiul si canalizare sunt principalele surse ale unor boli care contribuie la rata ridicata de mortalitate din New Delhi. Poluarea este un din cele mai grave probleme cu care se confrunta autoritatile si principala cauza este industrializare care este in continua crestere, la fel ca si migrarea populatiei. Cresterea alarmanta a numarului de masini este o amenintare majora cu care se confrunta locuitorii zi de zi. Orasul este de obicei plin de ceata din cauza traficului intens si a zonelor industriale care arunca in jur de 3000 de tone de elemente toxice in aer in fiecare zi.

 

Taguri: