Dacă îți dorești un loc mai retras pentru a te relaxa, în concediu și nu numai, te invităm să explorezi câteva plaje mai puțin cunoscute din România. Aceste locuri ferite de zgomotul și agitația litoralului românesc te vor ajuta să te reconectezi cu natura. Iată care sunt acestea:
Plajele ascunse din România care te vor ajuta să te relaxezi
Dacă agitația din ultima vreme te-a făcut să-ți dorești un loc mai retras, te invităm să explorezi câteva plaje mai puțin cunoscute din România.
Aceste plaje sunt, de obicei, neamenajate, dar tocmai aceasta le conferă o frumusețe aparte și merită să petreci câteva zile într-un astfel de refugiu. Este important de reținut că unele plaje sălbatice fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării.
Fie că alegi una din plajele sălbatice sau doar o plajă mai puțin cunoscută de turiștii obișnuiți cu zgomotele litoralului românesc, cel mai important este să te relaxezi.
Înainte de a pleca în vacanță, asigură-te că ți-ai pus în bagaj și câteva produse cu SPF. Acestea sunt extrem de importante, iar pe plajele sălbatice te vor scăpa de multe probleme. Spre deosebire de celelalte plaje de pe litoral, acestea nu se bucură de foarte multe locuri umbrite. Prin urmare, protecția solară este vitală într-un astfel de loc.Plaja Corbu
Printre plajele mai puțin cunoscute din România care îți pot aduce liniștea de care ai nevoie se numără și Corbu.
Aceasta este o plajă sălbatică de o frumusețe aparte. Atunci când Vama Veche a fost acaparată de agitația noilor generații, Corbu a devenit alternativa perfectă pentru cei care își doreau să se relaxeze departe de ochii curioșilor. Fiind o plajă sălbatică, amplasarea corturilor este strict interzisă, iar amenzile sunt destul de usturătoare. Pentru a evita incidentele neplăcute, plaja Corbu pune la dispoziție câteva locuri special amenajate. Aici poți merge cu încredere să te bucuri de experiența mersului cu cortul la mare.Nisipul este extrem de fin și este o adevărată plăcere să calci pe el. În funcție de poziția soarelui pe cer, acesta va părea când gălbui, când alb, ceea ce conferă un aspect superb plajei, parcă desprinsă din povești. Abia spre țărm se întâlnesc din loc în loc petice de iarbă și vegetație. Natura a amenajat această plajă în cel mai frumos mod, iar oamenii trebuie să-i respecte frumusețea pentru a se putea bucura de ea pe termen lung.
Plaja Vadu
Vadu este una dintre acele plaje mai puțin cunoscute din România. Turiștii care s-au săturat de agitația de pe litoral aleg de multe ori să se bucure de nisipul fin de pe această plajă. Este un loc extrem de liniștit și îți induce acel aer boem. Conform unui top realizat în anul 2017, această plajă s-a aflat printre cele mai frumoase plaje sălbatice din România. Deși nu se bucură de dotări precum celelalte plaje de pe litoralul românesc, Vadu impresionează în primul rând prin frumusețea sa naturală.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Nisipul este extrem de fin, iar din loc în loc poți observa plantele care fac această plajă atât de specială. Un lucru foarte important de știut este faptul că pe această plajă nu există salvamar. De asemenea, cei care-și doresc să vină aici cu cortul trebuie să știe că acest lucru nu mai este permis. Pentru a proteja frumusețea plajei, amplasarea corturilor este interzisă. Pe lângă nisipul fin, apa este foarte clară și poți înainta în larg destul de mult până ce apa îți va ajunge abia la genunchi.
Plaja Năvodari
Deși nu este o plajă sălbatică, plaja din Năvodari face parte din acele locuri retrase unde te poți bucura de liniște și relaxare la malul mării. Plaja din Năvodari este foarte mare și generoasă, din acest motiv nu dă impresia de aglomerație. De regulă, plaja este formată din două tipuri de nisip: unul cu scoici de dimensiuni mai mari și altul fin spre apă. Apa nu este foarte adâncă, mai ales în apropierea malului. Poți merge câțiva metri liniștit, iar apa îți va ajunge abia la glezne. Este limpede, iar dacă ai noroc de vreme bună, extrem de caldă și plăcută. Plaja nu este foarte aglomerată și există nenumărate locuri special amenajate pentru cei care iubesc să vină la mare cu cortul.
Plaja Sulina
Plaja Sulina este situată la aproximativ 2 km de Sulina și se poate ajunge aici pe jos sau cu microbuzul. Apa este limpede și caldă, iar nisipul este fin și alb, o plăcere pură pentru picioarele turiștilor care merg pe el. Această plajă nu este extrem de populară printre turiști, iar cei care caută liniște și relaxare la soare le pot găsi aici. Plaja din Sulina este ideală pentru cei care doresc să se bucure de un peisaj spectaculos fără aglomerația tipică litoralului.
Citește și: Când începe vacanța de vară 2024 pentru elevii din clasa a VIII-a. Structura anului școlar
Plaja Gura Portiței
Plaja Gura Portiței este o întindere de nisip, lată de 4 km, care desparte Marea Neagră de Delta Dunării și de lacul Golovița. Este cunoscută și sub numele de plaja Golovița. Este una dintre cele mai frumoase plaje sălbatice din România, fiind și puțin izolată. Accesul la această plajă se poate face cu barca din Tulcea. Pentru a ajunge la Gura Portiței trebuie să mergeți cu o barcă timp de aproximativ o oră de la Jurilovca, care se află la aproximativ 50 km de Tulcea. Există un traseu alternativ de acces la această plajă cu bicicleta de la Vadu la Gura Portiței sau de la Sinoe prin Grindul Lupilor. Dacă intenționați să ajungeți aici cu mașina, se poate ajunge dinspre Constanța spre satul Vadu. În Vadu ar trebui să cereți indicații de la localnici, deoarece nu există indicatoare care să vă ghideze.
Imediat ce ajungeți la Gura Portiței veți vedea casele albe specifice, cu ferestre și linii albastre, cu acoperișuri făcute dintr-un strat gros de stuf. Pe plaja mare, veți vedea umbrelele de stuf sub care veți găsi umbră într-o zi toridă de vară, când soarele arde. În apropiere puteți găsi o insulă verde legată de un pod. Sunt și unități de cazare în zonă.
Plaja Sfântu Gheorghe
Plaja din Sfântu Gheorghe este considerată una dintre cele mai frumoase plaje sălbatice din România, datorită nisipului alb și fin, a apei limpezi și a numărului mic de turiști care decid să viziteze această plajă izolată pentru a face plajă departe de aglomerație și civilizație. Situată la aproximativ 3 km de orașul Sfântu Gheorghe, plaja are încă magia și frumusețea unui loc neîmblânzit, încă neatins de piciorul omului. Aceasta este încă o plajă virgină, deoarece se află într-un loc care nu este ușor accesibil. Din orașul Sfântu Gheorghe se poate ajunge la plaja Sfântu Gheorghe pe jos, în aproximativ 20-30 de minute, sau cu trocariciul, care este un tractor cu traseu special amenajat pentru transportul de persoane. „Trocariciul" vă va duce pe plajă contra unei taxe modice.
Plaja Agigea
O plajă mică, dar frumoasă, unde vă puteți relaxa departe de aglomerație este plaja Agigea. Agigea este situată aproape de Eforie Nord și la aproximativ 10 km de Constanța. Agigea este cunoscută pentru cele mai vechi dune de nisip din România, care datează de mai bine de 6000 de ani. În afară de dunele de nisip, este și o rezervație naturală în zonă, cu mai multe specii de plante unice. Plaja Agigea se află aproape de intrarea în portul Constanța și este foarte liniștită și relaxantă, ideală pentru o zi de plajă departe de aglomerație.
Deși plaja Agigea nu este una sălbatică, este mai puțin cunoscută de turiști, de aceea este una dintre cele mai bune opțiuni dacă doriți să vă relaxați în liniște pe o plajă retrasă.