Top 7 motive pentru care să alegi flori artificiale în decorul casei tale

Author: Lavinia Medrea

Florile au avut dintotdeauna un rol esențial în înfrumusețarea și adăugarea unei note de prospețime, culoare și rafinament în decorul locuințelor indiferent de stilul de design adoptat.

Nu este întâmplător așadar faptul că specialiștii în domeniu adaugă mereu elemente și aranjamente florale în spațiile de locuit, întrucât acestea contribuie la crearea unui mediu plăcut și armonios și la o stare de bine generală.

Florile naturale necesită însă îngrijire și atenție specială și sunt destul de dificil de întreținut și de aceea decorurile cu flori artificiale au căpătat în ultimii ani o popularitate din ce în ce mai mare.

Florile artificiale nu numai că au un aspect aproape identic cu cele naturale, dar îți oferă și o serie de avantaje notabile și sunt extrem de practice.

Așadar, dacă te gândești să îmbunătățești aspectul și decorul din casa ta, în acest articol îți vom prezenta 7 motive pentru care ar trebui să alegi florile artificiale.

1. Sunt durabile

Cu siguranță un decor de flori artificiale rezistă mult mai mult timp decât unul realizat din flori naturale. Față de plantele naturale care se ofilesc destul de rapid și care necesită înlocuirea frecventă, cele artificiale își păstrează aspectul și frumusețea ani la rând. Poți investi într-un aranjament care se potrivește cu locuința și stilul tău și acesta va arăta la fel de bine de-a lungul timpului, fără să fie nevoie să faci investiții și schimbări constante.

2. Sunt ușor de întreținut

Florile artificiale sunt soluția perfectă dacă ai un stil de viață ocupat sau pleci constant de acasă, întrucât te poți bucura de frumusețea lor fără să fie nevoie să le îngrijești o dată la câteva zile. Acestea nu au nevoie de apă, lumină, nu trebuie să le schimbi ghiveciul și pământul și nu trebuie să le aplici tratamente speciale pentru a-și menține aspectul. Eforturile de îngrijire ale florilor artificiale sunt minime: le ștergi ocazional cu o cârpă umedă și le vei păstra ani la rând exact așa cum le-ai cumpărat.

3. Au costuri mai reduse

Spre deosebire de plantele naturale care trebuie înlocuite frecvent, decorurile de flori artificiale reprezintă o investiție pe termen lung mult mai economică. Le cumperi o singură dată și te poți bucura de frumusețea lor un timp îndelungat. În plus, elimini și cheltuielile de întreținere asociate precum substanțe speciale, apă sau îngrășăminte și pesticide.

4. Nu provoacă alergii

Un alt beneficiu notabil este acela că florile artificiale sunt hipoalergenice. Pentru persoanele care suferă de alergii, florile naturale pot deveni o adevărată problemă și pot cauza disconfort și probleme respiratorii. În schimb, florile artificiale nu produc polen și nu eliberează alergeni, deci te poți bucura de frumusețea lor în casă fără să-ți faci griji pentru apariția unor eventuale reacții neplăcute.

5. Sunt versatile și pot fi adaptate oricărui design

Pe piață există o varietate de culori, tipuri și dimensiuni de flori artificiale care îți vor permite să creezi aranjamente care să se potrivească perfect cu stilul de design și culorile din locuința ta. Fie că preferi aranjamente moderne și minimaliste pentru dormitoare și băi sau îți plac cele de dimensiuni mai mari și colorate pentru livinguri sau terase, ai libertatea de a experimenta, de a alege și de a schimba decorul ori de câte ori dorești. Și asta cu investiții minime.

6. Le poți integra oriunde în locuința ta

Florile artificiale nu au nevoie de condiții speciale de lumină sau temperatură pentru a rezista, așa că le poți plasa în orice colț al casei tale, inclusiv în zonele mai întunecate sau în băi, unde lumina naturală este limitată. Prin versatilitatea pe care o oferă, florile artificiale sunt o opțiune ideală pentru orice tip de decor și pentru orice cameră din locuința ta.

7. Îți oferă un plus de creativitate

Florile artificiale îți oferă posibilitatea de a-ți manifesta creativitatea fără să ai limite impuse de buget sau timp. Poți realiza aranjamente unice care să-ți reflecte personalitatea și stilul și poți combina diferite tipuri de flori și culori într-un mod care ar fi aproape imposibil cu cele naturale din cauza sezonalității sau a costurilor ridicate. Astfel, poți avea mereu un decor unic și personalizat care să-ți reprezinte gusturile și preferințele fără să investești mult timp sau sume generoase.

În concluzie, florile artificiale reprezintă o opțiune excelentă pentru revitalizarea decorului casei tale. Durabilitatea lor, întreținerea minimă, versatilitatea în ceea ce privește designul și adaptabilitatea la orice mediu sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să iei în considerare. În plus, florile artificiale reprezintă o investiție economică pe termen lung și îți oferă libertatea de a crea aranjamente unice pentru a se potrivi cu stilul locuinței tale.

 


În gala de duminică, lacrimile sunt cele care se năpustesc asupra concurenților din Casa Iubirii. Giuly, Robert, dar și Rebecca nu se mai pot abține și dau frâu liber sentimentelor apăsătoare. Patrick este în pericol de eliminare.