Top 8 muzee de vizitat în Marea Britanie

Author: Ana Filip

Capitală imperială și metropolă strălucitoare, Londra este cel mai vizitat oraș din lume, o adevărată comoară turistică. Printre atracțiile orașului de pe Tamisa se află mari muzee ale lumii. Dar pasiunea britanicilor pentru muzee nu se oprește în clădirile londoneze. Vă prezentăm în continuare cele mai populare muzee de pe întreg teritoriul Marii Britanii.

British Museum

Cel mai cunoscut muzeu din Regatul Unit este și unul dintre cele mai vechi din lume, fiind deschis încă din anul 1753. Găzduiește peste 7 milioane de exponate din toată lumea, fiind o adevărată carte de istorie a Imperiului Britanic de-a lungul secolelor.

Cele mai cunoscute atracții sunt Piatra din Rosetta, Marmura de la Partenon, Stindardul Urului și, mai ales, Mumiile egiptene, cu misterele și legendele lor celebre.

Muzeul de Istorie Naturală

Un alt muzeu emblematic al capitalei britanice ste Natural History Museum, care datează din anul 1860. Sunt faimoși dinozaurii de aici, multe familii cu copii vin special să viziteze galeriile ce amintesc de Jurassic Park. Balena albastră, construcțiile animatronice senzoriale, Galeriile Pământului și instalațiile multimedia reprezintă punctele de atracție ale acestui muzeu pentru toate vârstele.

Science Museum

Din 1857 și până astăzi, inventatorii și oamenii de știință britanici au revoluționat cunoașterea lumii, iar acest muzeu unicat spune povestea celor mai luminate minți ale umanității. Transformările societății, modernizarea și industrializarea sunt prezentate într-un mod agreabil, iar aripa high-tech este o adevărată atracție pentru pasionații lumii digitale.

Muzeul Victoria & Albert

Așa cum îi spune și numele, muzeul a fost deschis în onoarea Reginei Victoria și a Prințului Albert. Din anul 1852 și până în prezent au fost expuse colecții de sculpturi, miniaturi, bijuterii, obiecte din argint, ceramică, mobilier exotic, arme și costume de epocă, instrumente muzicale din toate regiunile lumii.

National Football Museum

Cel mai mare și mai cunoscut muzeu dedicat sportului rege se află la Manchester și găzduiește obiecte aparținând jucătorilor faimoși din toate generațiile. La acestea se adaugă suveniruri inedite și o bogată colecție de fotografii și filmări ale celor mai cunoscute momente din marile competiții fotbalistice la nivel de Premier League, întreceri europene și Cupe Mondiale.

Muzeul figurilor de ceară - Madame Tussauds

Unul dintre cele mai populare muzee londoneze este cel al figurilor de ceară, primul de acest fel din lume, inaugurat în anul 1884. Vizitatorii pot admira și se pot fotografia în compania unor statuete realistice ale membrilor familei regale, personalități din lumea politică, științifică, vedete pop, sportivi și actori faimoși din toată lumea. Atmosfera este întreținută și de camerele surpriză: Spirit of London Ride, Star  Wars și Marvel Super Heroes. 

Muzeul Kelvingrove - Glasgow

Aflat într-o clădire spectaculoasă, un adevărat castel scoțian, Muzeul Kelvingrove este un obiectiv turistic faimos din Glasgow și reprezintă mândria regiunii. Aici vizitatorii pot admira una dintre cele mai impresionante colecții de arme și armuri, dar și o colecție de artă europeană ce cuprinde opere de mare valoare. 

Muzeul Beatles - Liverpool 

Ce poate fi mai britanic decât un muzeu dedicat trupei Beatles, cei 4 legendari artiști pop ce au cucerit generații întregi cu melodiile lor mereu tinere, mereu actuale. John, Paul, George și Ringo sunt vedetele acestui loc din Liverpool ce conține exponate inedite din tinerețea lor, dar și din perioada de glorie, inclusiv partituri și instrumente originale.

Iată câteva sugestii pentru obiective turistice culturale și mondene, potrivite pentru o excursie de câteva zile sau o vacanță prelungită. Sunt disponibile bilete de avion din Bucureşti spre Marea Britanie în toate orașele menționate, așa că programați-vă următorul concediu în atmosfera tradițională englezească.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.