TOP 9 jocuri potrivite pentru toate vârstele

Author: Oana Picerea

În zilele noastre, toată lumea este complet acaparată de tehnologie, lasând uitării activitățile din copilărie. Tocmai din acest motiv, ai tendința să uiți micile jocuri distractive din copilărie și să le abandonezi fiind cuprins de stresul și problemele zilnice. Încearcă să reintroduci în obiceiurile tale serile de joc alături de prieteni sau familie, deoarece este sunt extrem de benefice pentru dezvoltarea ta.

Există o mulțime de jocuri ce pot fi potrivite atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Mai jos vei găsi o listă cu 9 idei de jocuri interactive pe care să le încerci cu cei dragi.

Iată 9 jocuri distractive potrivite pentru toate vârstele!

1. Șah

Șahul este un joc vechi de strategie. Acesta este potrivit și apreciat de oameni de toate vârstele. El are și multe avantaje, precum dezvoltarea abilităților și a gândirii strategice.

2. Catan

Catan-ul este un joc de societate bazat tot pe strategie. Povestea jocului este colonizarea unor insule, prin care jucătorii pot câștiga resurse, le pot negocia și pot construi orașe. Este un joc extrem de distractiv pe care îl poți încerca alături de prieteni.

3. Activity

Activity-ul este un joc pe echipe, ce îți va aduce multă bucurie și amuzament. Acesta presupune desenatul, mimatul și descrierea unor obiecte scrise pe cartonașe. În cadrul acestui joc, va trebui să încerci să colaborezi și să te înțelegi cât mai bine cu oamenii din echipa ta. Este un joc extrem de amuzant ce vă va aduce zâmbetul pe buze.

4. LEGO

LEGO este o marcă de jocuri ce se bazează pe construcții diverse și extrem de apreciate de toată lumea. Prin intermediul acestui tip de joc, vei avea posibilitatea să îți dezvolți creativitatea prin posibilitatea de a construi absolut orice. Nu te vei plictisi niciodată, deoarece există multe game din care poți alege, cum ar fi LEGO City, o colecție versatilă și complexă. Pe altex.ro, poți găsi multiple seturi din care poți alege.

5. Jocuri video

Jocurile video cuprind o gamă largă de jocuri ce pot fi potrivite pentru toate vârstele. În funcție de interesele tale și ale celor dragi, poți găsi exact jocul potrivit pentru voi. Acestea presupun experiențe distractive și extrem de captivante, deoarece utilizează grafici ce, cu siguranță, îți vor atrage atenția.

6. Scrabble

Scrabble este un joc vechi, clasic, ce presupune găsirea și folosirea unor cuvinte. Astfel, îți vei dezvolta și îmbogăți vocabularul prin intermediul unui joc foarte distractiv.

7. Jocuri sportive

Jocurile extrem de benefice și pentru sănătatea sunt cele sportive. Există o mulțime de activități ce pot include mișcare, de la fotbal, baschet, înot până la ping pong, bowling sau cricket. În funcție de preferințele tale, optează pentru una dintre aceste activități.

8. Sudoku

Sudoku este un joc vechi de logică ce implică dezvoltarea gândirii și a abilităților de rezolvare a problemelor. Este o activitate ce îți va ține mintea ocupată prin provocări interesante.

9. Puzzle

Puzzle-urile sunt jocuri minunate pe care le poți desfășura alături de copii și familie. În funcție de abilitățile voastre, poți opta pentru diverse grade de dificultate.

Așadar, optează pentru unul dintre aceste jocuri pentru copilul din tine și bucură-te de ele alături de cei dragi. Descoperă care este cel potrivit pentru dorințele voastre și adună-ți familia și prietenii la seri de jocuri distractive.

Sursa foto:freepik.com

 

 


Mona Nicolici vine duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la 23:00, la Kanal D.