Top filme cu Arnold Schwarzenegger

Author: Oana Iosif

Arnold Schwarzenegger este considerat unul dintre cei mai buni actori în filmele de acțiune și SF-uri, iar multe producții din care a făcut parte au avut un succes major la box office.

Iată care sunt cele mai bune filme în care l-am putut vedea pe Arnold Schwarzenegger:

1. Terminator 2: Judgment Day (1991) - Considerat cel mai bun film făcut vreodată în seria Terminator, acesta ni-l prezintă pe Arnold Schwarzenegger în rolul principal. Din distribuție mai fac parte Linda Hamilton, Rober Patrick și Edward Fulrong. În acest film, Sarah Connor și fiul său sunt urmăriți de un Terminator mai evoluat față de cel din primul film. Terminator 2 a fost foarte apreciat și pentru efectele speciale și are nota 8.5 pe IMDB din aproape 1 milion de voturi exprimate. A primit 4 premii Oscar (cel mai bun sunet, cele mai bune efecte audio, cele mai bune efecte vizuale și cel mai bun machiaj) plus alte două nominalizări. Totodată, a câștigat și două premii BAFTA. La un buget de cel mult 102 milioane de dolari, încasările au trecut de 520 de milioane de dolari. Acesta este filmul Terminator cu cele mai mari încasări din istorie.

2. Terminator Genisys (2015) - Este al patrulea film în care Schwarzenegger a fost Terminator și unul dintre cele mai apreciate. Filmul a preluat povestea din primul Terminator și a avut încasări de peste 440 de milioane de dolari, la un buget ce nu a depășit 158 de milioane de dolari. Filmul a beneficiat de recenzii mixte, dar a fost totuși un succes la box office. Drept urmare, și acest film a generat producții conexe, precum slotul Terminator Genesys, lansat de compania Playtech în 2018. Printre simbolurile jocului care poate fi accesat aici se află personajele principale din film, Guardian, John, Sarah Connor, Kyle Reese și T-5000, dar și arma cu lunetă, ursulețul de pluș și Genisys.

3. Predator (1987) - Un nou SF foarte bun în care Schwarzenegger are rolul principal. El este liderul unei grupări paramilitare de elită, aflată într-o misiune de salvare a unor ostatici dintr-o pădure tropicală situată în America Centrală. În misiunea lor, ei dau peste un Predator care vrea să-i doboare. La un buget de până în 18 milioane de dolari, încasările s-au ridicat la aproape 100 de milioane de dolari. Iar succesul acestui film a dus la apariția a încă trei filme: Predator 2 (1990), Predators (2010) și The Predator (2018), dar Schwarzenegger nu a mai făcut parte din distribuție.

4. True Lies (1994) - Arnold și regizorul James Cameron au făcut din nou o pereche foarte bună în acest film apreciat. El interpretează rolul unui agent guvernamental (Harry Tusker), care se chinuie să-și găsească echilibrul între viața de spion și obligațiile pentru familie. True Lies a avut un buget de până în 120 de milioane de dolari, iar încasările s-au ridicat la aproape 380 de milioane de dolari. A avut inclusiv o nominalizare la Premiile Oscar pentru efecte speciale, în timp ce Jamie Lee Curtis a câștigat un Glob de Aur la categoria cea mai bună actriță într-un musical sau comedie.

5. The Terminator (1984) - Primul film din seria Terminatorul s-a bucurat de un succes uriaș. Arnold Schwarzenegger a interpretat rolul unui cyborg asasin, trimis înapoi în timp din 2029 în 1984 pentru a o ucide pe Sarah Connor (interpretată de Linda Hamilton). Acest film nu l-a ajutat doar pe Schwarzenegger, ci și pe regizorul James Cameron, a cărui carieră a evoluat frumos după Terminatorul. Primul episod al seriei a avut un buget de doar 6.4 milioane de dolari, iar încasările au fost de peste 78 de milioane de dolari. Totodată, The Terminator a dus la apariția a numeroase reviste de benzi desenate, desene animate și jocuri video.

Schwarzenegger a făcut o pauză lungă în care nu a mai jucat în filme în perioada în care a fost implicat in politică, dar a revenit, iar în 2019 a fost din nou Terminator. El e prezent la multe evenimente mondene și are o relație foarte bună inclusiv cu Nadia Comăneci.

 


Müjde Uzman, care joacă rolul Alev în producția „O dragoste”, apariție uluitoare în mediul online! Iată cum a fost surprinsă de curând celebra actriță!