Top locuri de munca ce iti asigura garantat viitorul. Vor fi bine platite si peste 10 ani

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 28 feb 2017, 11:39

Iti poti asigura viitorul din toate punctele de vedere, daca faci alegerile potrivite.

Exista cateva domenii si locuri de munca ce nu vor disparea nici in urmatorii zece ani si care vor ramane foarte bine platite atat in Romania, cat si in afara tarii noastre. Iata care sunt acestea:

Inginerii constructori sunt cautati si castiga foarte bine

Domeniul constructiilor este unul in plina dezvoltare in tara noastra, iar companiile care activeaza in aceasta zona prospera de la an la an.

Un exemplu definitoriu vine chiar de la o companie romaneasca- Arabesque- ce a investit recent zece milioane de euro intr-un magazin in Pitesti, tocmai pentru ca domeniul este unul foarte ofertant, iar cererea este foarte mare. Este o dovada clara a faptului ca in Romania se construieste mult, iar pentru asta e nevoie de specialisti.

Vestea buna este ca va fi nevoie de ingineri constructori si peste un deceniu, ei sunt platiti foarte bine si in prezent, iar lefurile lor vor fi in top chiar si in viitor.

Programatorii sunt si vor ramane printre cei mai bine platiti romani

Specialistii din IT sunt in prezent cei mai cautati si cei mai bine platiti romani. Mai mult decat atat, faima programatorilor romani a ajuns chiar si peste hotare, iar companii precum Google, Facebook sau Microsoft ii ravnesc pe specialistii nostri.

Ei vor ramane la mare cautare si peste ani de zile, pentru ca va fi mereu nevoie de aplicatii pentru optimizarea activitatii sau pentru controlul ei intr-o companie.

Ca sa-ti faci o idee legata de cat castiga un programator, trebuie sa stii ca un programator junior fara experianta poate castiga intre 3000 si 4500 de lei net, in vreme ce un programator cu experienta ajunge si la un salariu net de 9.900 de lei pe luna.

Medicii si asistentele – specialistii de care va fi mereu nevoie

Personalul medical este foarte cautat, atat la noi in tara, cat si in strainatate.

Medicii si asistentele medicale sunt indispensabili in orice tara, iar lipsa lor se simte imediat. In vestul Europei si in Statele Unite, medicii au venituri foarte mari, pe masura cunostintelor si a responsabilitatii muncii. Oricine opteaza pentru o cariera medicala are un viitor asigurat indiferent ca traieste in Romania sau in alte tari.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Soferii

de TIR, necesari intotdeauna

Chiar daca se zvoneste ca producatorii de autoturisme sunt aproape de a proiecta o masina care merge fara sofer, inca mai este o cale lunga pana se va ajuneg si la producerea de masini mari care sa fie sigure pentru transportul fara sofer.

Va fi nevoie, asadar, de conducatori care sa manevreze TIR-urile si care sa transporte marfurile dintr-un oras in altul si dintr-o tara in alta.

Mai mult decat atat, pentru ca sunt cautati si pentru ca este un serviciu solicitant, soferii de TIR sunt bine remunerati si vor ramane asa ani buni de acum incolo.

Avocatii raman cautati si pe viitor

Juristii, dar in mod special avocatii se numara si ei printre persoanele foarte bine remunerate si de care este nevoie acum, dar va fi nevoie si in viitor. In plus, avocatii sunt bine platiti, mai ales cand aleg o specializare sensibila si care necesita cunostinte suplimentare.

Asa se face ca avocatii specializati in drept financiar si fiscal, drept comercial sau dreptul muncii sunt foarte cautati atat de clienti persoane juridice, cat si de clienti persoane fizice.

Odata cu dezvoltarea tehnologiei o multime de locuri de munca au disparut, un fapt firesc si natural, insa cele cinci specializari de mai sus vor ramane in continuare foarte cautate si bine remunerate.

Sursa foto: Shutterstock

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.