Top zece filme cu cel mai bun ranking IMDb în 2024: Pe ce loc se situează Deadpool & Wolverine

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 29 aug 2024, 15:05
Filme 2024 Foto(10)

Care sunt cele mai apreciate filme din 2024, potrivit utilizatorilor IMDB?

Sursa: pexels.com

Care sunt cele mai apreciate filme din 2024, potrivit utilizatorilor IMDB?

Anul 2024 a adus în cinematografe o serie de filme remarcabile care au captivat audiențele din întreaga lume. De la acțiune explozivă la drame emoționante și continuări mult așteptate, fiecare dintre aceste producții a lăsat o amprentă asupra publicului. Iată un top 10 al celor mai apreciate filme, votate de utilizatorii IMDb.

Top zece filme cu cel mai bun ranking IMDb

Anul 2024 a adus pe marele ecran o varietate impresionantă de filme, fiecare captivând audiențele în felul său unic.

De la acțiune intensă și fantezii distopice până la thrillere psihologice și povești de dragoste emoționante, acestea sunt cele mai apreciate producții votate de utilizatorii IMDb, care au reușit să ridice ștacheta în lumea cinematografiei.

10 Longlegs

Cu o atmosferă tensionată și o poveste captivantă, „Longlegs” este un thriller care explorează mintea unui criminal în serie ce pare să fie cu un pas înaintea autorităților.

Maika Monroe oferă o performanță intensă în rolul principal, captivând publicul cu o poveste în care suspansul crește cu fiecare minut. Regizat cu atenție la detalii, filmul reușește să îmbine elementele de horror psihologic cu o narațiune bine structurată. Cu un rating de 6.9 pe IMDb și un public care s-a arătat profund impresionat de tematica întunecată, „Longlegs” este un must-see al anului.

Citește și: Top zece cele mai bune seriale turcești votate de utilizatorii IMBD în 2024: Care este serialul care se află în vârful clasamentului

9 Jackpot!

O comedie plină de energie, „Jackpot!” îi aduce pe John Cena și Awkwafina într-o poveste nebună despre doi străini care se trezesc implicați într-o serie de întâmplări absurde după ce câștigă la loterie. Filmul combină umorul absurd cu momentele de acțiune haotică, reușind să stârnească râsete pe parcursul celor 1h 46m de vizionare. Cu toate că nu a impresionat criticii, obținând un rating de 5.8

pe IMDb, „Jackpot!” este o comedie care merită vizionată pentru chimia deosebită dintre protagoniști și glumele imprevizibile.

8 Blink Twice

„Blink Twice” aduce pe ecran un thriller psihologic plin de tensiune, în care un cuplu, interpretat de Channing Tatum și Naomi Ackie, trebuie să supraviețuiască unui joc psihologic periculos. Cu un scenariu bine gândit și interpretări solide din partea distribuției, filmul explorează dinamici tensionate și dileme morale.

Chiar dacă povestea are momente previzibile, cu un rating de 7.0 pe IMDb, „Blink Twice” reușește să atragă atenția datorită ritmului alert și intrigii captivante.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”

7 The Crow

Reînviind un clasic al anilor '90, „The Crow” din 2024 vine cu o reinterpretare modernă și întunecată a poveștii iconice. Bill Skarsgard aduce un aer proaspăt și intens personajului principal, dar filmul nu a reușit să capteze întreaga atenție a criticilor și a publicului, având un rating modest de 4.7 pe IMDb. Cu toate acestea, fanii genului gotic și ai poveștilor de răzbunare au apreciat atmosfera întunecată și stilul vizual al filmului.

6 Twisters

Continuarea succesului din anii '90, „Twisters” este o combinație perfectă între acțiune și efecte vizuale spectaculoase, ducând la un film catastrofic care îți taie răsuflarea. Cu Glen Powell, Anthony Ramos și Daisy Edgar-Jones în rolurile principale, „Twisters” reușește să livreze o poveste despre supraviețuire și curaj în fața unui dezastru natural. Cu un rating de 6.7 pe IMDb, filmul a fost apreciat pentru realismul scenelor de acțiune și pentru tensiunea pe care o întreține de-a lungul celor două ore.

5 Furiosa: A Mad Max Saga

Un film foarte așteptat, „Furiosa: A Mad Max Saga” ne duce înapoi în universul post-apocaliptic creat de George Miller. Chris Hemsworth și Anya Taylor-Joy oferă interpretări memorabile, iar filmul este plin de secvențe de acțiune frenetică, cu mașini furioase și peisaje deșertice captivante. Cu un rating solid de 7.6 pe IMDb, „Furiosa” a fost lăudat pentru stilul său vizual, intensitatea narațiunii și pentru modul în care completează mitologia „Mad Max”.

Citește și: „Încerc să petrec cât mai mult timp cu mine însămi!”: Cine este Su Burcu Yazgı Coşkun și ce vârstă are cea care îi dă viață lui Asye din „Totul pentru Familia mea”

4 It Ends with Us

Adaptarea romanului bestseller de Colleen Hoover, „It Ends with Us” a reușit să aducă pe marele ecran o poveste emoționantă despre iubire, sacrificiu și vindecare. Blake Lively oferă o interpretare de excepție în rolul principal, reușind să transmită complexitatea emoțiilor prin care trece personajul său. Deși a primit un rating de 6.7 pe IMDb, filmul a fost apreciat de fanii cărții și de cei care caută o dramă romantică profundă și bine interpretată.

3 The Union

„The Union” aduce împreună două dintre cele mai mari nume de la Hollywood, Mark Wahlberg și Halle Berry, într-o poveste plină de acțiune și suspans. Filmul explorează o conspirație internațională, în care cei doi protagoniști se găsesc prinși într-o cursă contra cronometru pentru a dezvălui adevărul. Cu toate că a fost considerat de unii ca fiind previzibil și lipsit de originalitate, filmul a reușit să strângă un număr mare de vizualizări, având un rating de 5.4 pe IMDb.

2 Deadpool & Wolverine

Una dintre cele mai așteptate colaborări din universul cinematografic Marvel, „Deadpool & Wolverine” îi aduce împreună pe Ryan Reynolds și Hugh Jackman într-un film plin de acțiune, umor și replici savuroase. Chimie perfectă dintre cele două personaje a fost un punct forte al filmului, iar secvențele de luptă au fost spectaculoase. Cu un rating impresionant de 8.0 pe IMDb, această producție a reușit să capteze atenția fanilor Marvel, devenind rapid un favorit al anului.

1 Alien: Romulus

Cel mai așteptat film din seria „Alien”, „Alien: Romulus”, aduce în prim-plan o nouă poveste captivantă în universul înfricoșător al extratereștrilor. Cu o regie inovatoare și un scenariu tensionat, filmul reușește să readucă tensiunea și frica caracteristice francizei. Deși nu a fost pe placul tuturor, având un rating de 7.4 pe IMDb, filmul a captat imaginația publicului datorită efectelor vizuale impresionante și atmosferei claustrofobice care a consacrat seria. Fanii genului SF și ai filmelor de groază au fost încântați de noua abordare și de răsturnările de situație din poveste.

Aceste filme din 2024 demonstrează că industria cinematografică este în continuă evoluție, oferind o diversitate de povești și genuri pentru toate gusturile. De la acțiune și thrillere până la drame emoționante, aceste producții au reușit să cucerească inimile fanilor și să devină unele dintre cele mai apreciate filme ale anului.