Topul alocațiilor din Uniunea Europeană. Pe ce loc se situează România în acest clasament atunci când vine vorba de indemnizațiile pentru copii

Autor: Diana Bostan

Care este topul alocațiilor în Uniunea Europeană

Sursa: Pexels.com

În România, copiii cu vârsta de până la 2 ani primesc o alocație lunară de 631 de lei, în timp ce copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani beneficiază de o sumă lunară în valoare de 256 de lei. Ce alocații primesc copiii din alte țări ale Uniunii Europene.

Atunci când vine vorba de alocațiilor copiilor, România ocupă ultimul loc într-un clasament din care fac parte mai multe țări din Uniunea Europeană. Topul a fost realizat în anul 2021, atunci când alocația copiilor între 2 și 18 ani era în valoare de 150 de lei.

Copiii din România primesc printre cele mai mici alocații din Uniunea Europeană

În ciuda faptului că din anul 2021, alocațiile copiilor au fost majorate, România se află în continuare la coada clasamentului, alături de țări precum Bulgaria, Polonia sau Slovacia.

În prezent, în România, copiii cu vârsta de până la 2 ani sau cu handicap primesc o alocație lunară de 631 de lei. De această sumă beneficiază și copiii cu vârste între 3 și 18 ani care suferă de handicap. Cei cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani beneficiază de o sumă lunară în valoare de 256 de lei.

Citește și: Alocații mărite în 2024. Când vor fi majorate alocațiile și câți bani vor primi în plus minorii

Alocațiile copiilor din România vor fi majorate și în anul 2024. Astfel că cei cu vârste între 0 și 2 ani vor beneficia de alocații în valoare de 718 de lei, iar copiii cu vârste între 2 și 18 ani vor avea alocații în valoare de 291 de lei.  

Potrivit datelor furnizate de ministerul Muncii, la ora actuală aproximativ 3,5 milioane de copii beneficiază de alocație din partea statului.

Ce alocații primesc copiii din Europa

Suedia

În Suedia, copiii beneficiază de mai multe tipuri de alocații, iar suma alocată depinde de diverse criterii, cum ar fi vârsta copilului, numărul de copii din familie și venitul părinților. În anul 2021, alocația copiilor din Suedia era de aproximativ 580 de lei. Bine de știut este faptul că alocațiile copiilor diferă și-n Suedia, iar copiii cu vârste între 0 și 7 ani beneficiază de o alocație mai mare în comparație cu cei cu vârste între 7 și 16 ani.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Italia

Există un număr mare de copii români care beneficiază de alocație din partea statului italian.

În Italia, alocația este acordată de către stat încă din luna a șaptea de sarcină și până la împlinirea vârstei de 21 de ani, în cazul în care tânărul decide să-și continue studiile. În anul 2021, alocația copiilor din Italia era în valoare de 175 de euro, potrivit știriromânia.ro, aceasta scăzând în cazul tinerilor cu vârste între 18 și 21 de ani.

Citește și: Veste bună pentru 2 milioane de români! Cardurile de energie vor fi valabile până la 31 martie 2024. Anunțul a fost făcut de ministrul Adrian Câciu

Austria

În cazul copiilor din Austria, alocațiile variază de la 120 de euro pentru copiii sub trei ani și până la 175 de euro pentru copiii de peste 19 ani. În cazul copiilor cu nevoi speciale, indemnizația poate fi suplimentată cu suma de 165 de euro. În Austria, alocațiile copiilor au un caracter universal și sunt finanțate din impozitele plătite de angajați. Ce valoare au alocațiile în Austria potrivit români-în-austria.at.

 

  • 114 euro pentru copii nou-nascuti,
  • 121,90 euro pentru copiii intre 3 si 9 ani,
  • 141,50 euro pentru copiii intre 10 si 18 ani
  • 165,10 euro pentru copiii intre 19 si 23 de ani (daca sunt inscrisi la facultate).

 

Franța

Alocațiile în Franța sunt de tip familial și sunt acordate de către stat familiilor care au cel puțin doi copii sub 20 de ani în întreținere. Alocațiile copiilor sunt majorate după împlinirea vârstei de 14 ani. În cazul unei familii cu doi copii alocația de bază este în valoare de 141, 99 de euro în cazul familiilor cu venituri de până la 71,174 euro, potrivit unui raport publicat de newsromania.net.