Topul bogatilor de dupa gratii!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 01:54

Au sute de milioane de euro, dar si-au pierdut libertatea. Multi dintre bogatii Romaniei s-au mutat din locuintele lor de 5 stele la penitenciar.

Facem acum topul averilor de dupa gratii. Aplaudati in libertate, au ramas si in penitenciar persoane foarte importante. Multi dintre ei continua sa isi administreze averile uriase de dupa gratii.

E drept, cel mai bogat roman aflat dupa gratii e doar arestat preventiv. Va spunem imediat despre cine e vorba. Mai intai, insa, ar trebui sa facem o adunare. In numai 2 zile, in sistemul penitenciar romanesc au intrat oameni a caror avere insumata atinge, atentie!,  peste 190 de milioane de euro!

Fratii Becali, Copos, Netoiu si Cristi Borcea au adunat conform topului intocmit de cei de

la Forbes o avere impresionanta: peste 190 de milioane de euro! Nu sunt, insa, singurii afaceristi din penitenciare…Nu se poate sa vorbim de magnati dupa gratii fara sa-l pomenim pe Gigi Becali. Finantatorul Stelei sufera. Are probleme de sanatate, dar si necazuri... financiare!

Becali a resimtit efectele crizei. In 2013, a fost creditat cu numai 49 de milioane de euro. O scadere de aproape 70 la suta fata de anii trecuti.

In prezent, se ingrijeste de afacerile sale la penitenciarul Poarta Alba.In aceste clipe, proprietarii a mai bine de 500 de milioane de euro sunt arestati preventiv sau condamnati definitiv.

Penitenciarul Rahova se afla in topul averilor. Aici sunt incarcerati Corneliu Iacubov si Marius Locic. Condamnati definitiv, cei doi oameni de afaceri au averi estimate la aproximativ 25 de milioane de euro. Isi petrec timpul gandindu-se la bunastarea de afara si scriind poezii si analize economice.

In acest fel, reusesc sa obtina si o reducere a pedepsei.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

La Sibiu, in arest preventiv, se afla una dintre cele mai bogate persoane private de liberate. Ilie Carabulea.
Are o avere estimata la 130 de milioane de euro. S-a ales cu un mandat de arestare preventiva pentru  presupuse legaturi ilicite cu sefii Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Averea celui mai bogat roman aflat dupa gratii este suficienta pentru a cumpara toate echipele de fotbal din liga I. Si ar mai ramane si cu ceva bani...

Dar sa nu va mai tinem in suspans. Cel mai bogat roman aflat in aceste momente dupa gratii este…Gruia Stoica! Arestat preventiv dupa ce procurorii l-au acuzat ca a incercat sa dea o spaga de 2 milioane de euro, afaceristul din lumea transporturilor feroviare are o avere uriasa.

Topul Forbes il crediteaza cu peste… 400 de milioane de euro.

In total, cei mai bogati arestati aduna o avere de peste 700 de milioane de euro. Acuzatiile care li se aduc sau pentru care au fost condamnati sunt legate de evaziune fiscala, inselaciune, frauda, dare de mita... Toate legate, asadar, de... bani!