Topul celor mai bine plătiți actori din Turcia. Cât câștigă Burak Ozcivit, dar și pe ce loc se situează “Brad Pitt al Turciei”

Autor: Diana Bostan

Topul celor mai bogați actori din Turcia.

Sursa: Facebook: Can Yaman/ Instagram: Kivanctatlitug

Actorii turci își consolidează popularitatea atât pe micul ecran, cât și pe platformele de streaming, iar acest lucru se reflectă în onorariile pe care le primesc pentru fiecare episod.

Pe lângă carisma și talentul lor incontestabil, aceștia își negociază atent contractele, devenind unii dintre cei mai bine plătiți actori din industrie. Iată care sunt cei mai bine plătiți actori din Turcia, potrivit unui top realizat de TvMania.

Citește și: El este cel mai important și iubit bărbat din viața celebrei Ahu Yağtu, actrița care joacă rolul Suzan în serialul Totul pentru familia mea

Ei sunt patru dintre cei mai bogați actori din Turcia

Producțiile turcești au cucerit publicul din România, atrăgând mii de fani prin intrigile lor captivante și distribuțiile pline de carismă. Actorii din aceste seriale impresionează nu doar prin talentul lor, ci și prin aspectul lor atrăgător, devenind figuri greu de ignorat. Pe măsură ce popularitatea lor crește, și câștigurile financiare reflectă acest succes remarcabil.

5. Kenan Imirzalıoğlu 

Un exemplu de succes este Kenan Imirzalıoğlu, care, cunoscut din seriale precum "Viață nedreaptă" și "Ezel", ajunge să câștige 200.000 de lire turcești (aproximativ 24.000 de euro) pe episod. Kenan își alege cu mare grijă proiectele, refuzând chiar o ofertă de un milion de lire turcești pentru o campanie publicitară care ar fi implicat și familia sa. Actorul a prezentat și emisiunea-concurs „Vrei să fii milionar”,

dar ia în calcul revenirea în seriale.

Citește și: Top 10 cele mai îndrăgite actrițe din Turcia! Pe ce loc se află Neslihan Atagül și Cansu Dere

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

4. Can Yaman

Can Yaman, devenit un star internațional odată cu serialul „Vis de iubire”, și-a extins cariera în Italia, unde a filmat pentru proiecte precum „Sandokan” și „Viola come il mare”. Can Yaman a primit un onorariu impresionant de 925.000 de lire turcești (aproximativ 90.000 de euro) pentru fiecare episod din „Sandokan”.

În paralel, și-a lansat propriul parfum, „Can Yaman Mania”, care se bucură deja de succes.

3. Kıvanç Tatlıtuğ

Un alt nume de top din Turcia este Kıvanç Tatlıtuğ, supranumit "Brad Pitt al Turciei", care primește 200.000 de lire turcești pe episod (24.000 de euro). Kıvanç a filmat și pentru un nou proiect Netflix, „Povestea unui submarin”, și continuă să joace în producții de succes.

Pe lângă actorie, acesta filmează frecvent și pentru reclame, câștigând chiat și un milion de euro pentru o campanie publicitară.

2. Burak Özçivit

Actorul din „Dragoste infinită” câștiga anterior în jur de 250.000 de lire turcești pe episod (aproximativ 25.000 de euro). Cu toate acestea, pentru noul său proiect istoric, „Kuruluş Osman”, lansat în 2019, Burak Özçivit a negociat un onorariu mai mare cu Bozdağ Film. Astfel, pentru fiecare episod, el a primit 325.000 de lire turcești (aproximativ 32.000 de euro), conform cumhuriyet.com.tr. 

Pe lângă veniturile din actorie, Burak obține câștiguri considerabile și din contractele publicitare, pentru care primește aproximativ 3 milioane de lire turcești (300.000 de euro), potrivit internethaber.com. În anul 2021, actorul și-a achiziționat o casă de vacanță în Bodrum, estimată la 15 milioane de lire turcești (1.400.000 de euro), după ce locuința sa anterioară a fost distrusă de incendiile din Turcia.

1. Çağatay Ulusoy  

În fruntea topului, Çağatay Ulusoy este cel mai bine plătit actor turc, cu un onorariu de 450.000 de lire turcești (aproximativ 44.000 de euro) pe episod pentru noul său proiect „Yalı Çapkını”. Cariera sa a luat avânt datorită colaborărilor cu Netflix, apărând în producții precum „The Protector” și „Cartierul supraviețuirii”.

Citește și: Top zece cele mai bune seriale turcești votate de utilizatorii IMBD în 2024: Care este serialul care se află în vârful clasamentului

Remunerațiile generoase ale acestor actori nu se datorează doar farmecului lor sau înfățișării plăcute, ci mai ales talentului lor actoricesc deosebit, care i-a consacrat în industrie.