Topul celor mai de succes actori turci: Sunt iubiți de toată lumea

Author: Bianca Vidoi
Ce actori din Turcia și-au câștigat succesul cu ajutorul producțiilor televizate
Sursa: Facebook Alp Navruz

Serialele turcești au atras milioane de telespectatori în fața micilor ecrane, iar acesta este topul celor mai de succes actori turci.

Serialele turcești au devenit tot mai populare de-a lungul anilor, iar românii au început să vizioneze cu mare interes poveștile pline de intrigi, povești de dragoste și drame de familie. Cum serialele turcești sunt populare atât în Turcia, cât și în străinătate, și actorii ce dau viață personajelor au început să aibă un succes incredibil.

Topul celor mai de succes actori turci

Actorii din Turcia au reușit să intre în inimile oamenilor datorită talentului incredibil pe care îl au în serialele turcești, iar rolurile pe care le joacă, alături de sentimentele pe care

le transmit, îi urcă pe cheile succesului. Serialele turcești acoperă o varietate de genuri, perfecte pentru toți oamenii ce își doresc să vizioneze ceva în fața micilor ecrane. Iată care este topul celor mai de succes actori turci.

Alp Navruz

Alp Navruz este un model și actor turc, ce a atras atenția admiratorilor de seriale turcești prin naturalețea cu care joacă rolurile pentru care este celebru.

Acesta s-a născut la data de 15 ianuarie 1990 în Istanbul și a urmat studiile Universității Tehnice Yildiz, la  Departamentul Limba și Literatura Turcă. 

Citește și: Cine este și câți ani are Meliha Kuloglu din noul serial Promisiunea! Iată cu ce se ocupă tânăra actriță Miray Akay în afara platourilor de filmare

Acesta și-a dat seama de pasiunea pentru actorie încă din anii studenției, atunci când a început să ia lecții de actorie, însă pasiunea pentru teatru a început încă din copilărie, moment din care a făcut parte din toate trupele

de teatru ale școlii și universității. Alp Navruz a debutat în cariera sa de actor în anul 2015, cu un rol principal în „Ceberrut”, urmând să apară și în ale pelicule cunoscute și apreciate, precum „Yürek Çıkmazı”, „Secret of an angel”, „Ask Laftan Anlamaz” și „Fiicele doamnei Fazilet”.

Barış Arduç

Barış Arduç s-a născut la data de 9 octombrie 1987 in Scherzingen, Elveția, iar deși acesta s-a născut în Elveția, strămoșii familiei sale erau de origine albaneză, însă atât mama sa, cât și tatăl său era din zone diferite ale Turciei.

La vârsta de 8 ani acesta s-a mutat alături de familia lui în Turcia, în Sakarya, însă în 1999 a avut loc un cutremur ce a afectat această parte a Turciei, motiv pentru care familia actorului a fost nevoită să se mute la Bolu.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Barış Arduç a avut o pasiune aparte pentru sport, astfel acesta s-a alăturat Federației de Sport Subacvatic din Turcia, fiind salvamar timp de 8 ani, însă totul avea să se schimbe atunci

când a întâlnit-o pe Ayla Algan, o actriță ce i-a sugerat bărbatului să studieze teatrul. În anul 2011 acesta și-a început cariera de actor, apărând în seriale cum ar fi Küçük Hanımefendi sau Dinle Sevgili, dar a cunoscut cu adevărat succesul în anul 2015, atunci când a jucat rolul principal în serialul Kiralik Ask.

Kıvanç Tatlıtuğ

Kıvanç Tatlıtuğ este un cunoscut și apreciat actor, model și fost jucător de baschet turc și se numără printre cei mai bine plătiți actori din Turcia, câștigând numeroase premii, printre care se numără trei premii Golden Butterfly și un

Yesilcam Cinema Award. Acesta s-a născut la data de 27 octombrie 1983, în Adana, Turcia, iar în timpul adolescenței sale, dar și în prima parte a vieții sale de adult, Kıvanç Tatlıtuğ a excelat la baschet, însă a fost nevoit să renunțe deoarece și-a dislocat un picior. 

Citește și: În ce filme a mai jucat Nehir Erdoğan, actrița care joacă rolul principal în serialul Melek

După accidentul ce i-a întrerupt cariera de jucător de baschet, acesta și-a început cariera de model, pentru care a câștigat nenumărate premii, aceasta fiind oportunitatea ce l-a adus în postura de a primi diferite roluri în producții turcești. A devenit cunoscut în anul 2005, atunci când a jucat în „Iubire de argint", însă a făcut parte și din distribuția „Ask- i Memnu”, „Carpisma” sau „Kuzey Guney”.

Burak Deniz 

Burak Deniz este un actor turc ce s-a născut la data de 17 februarie 1991. Când acesta era doar un copil, părinții săi și-au dat seama că cel mai bine este să divorțeze, astfel actorul a rămas cu mama sa. Atunci când a terminat liceul a decis să facă o schimbare în viața lui, astfel a decis să se mute în Istanbul, unde a terminat studiile Universității Çanakkale Onsekiz Mart. 

Burak Deniz a debutat în actorie în anul 2011, când a jucat un rol minor în serialul turcesc "Kolej Günlüğü", urmând ca în anul 2013 să iabă parte de primul lui rol principal într-o producție televizată. În anul 2017, actorul a reușit să câștige premiul pentru cel mai bun actor de televiziune, premiu acordat Universitatea Adnan Menderes.  

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.