Topul celor mai frumoase 10 actrițe din Turcia! Publicul din lumea întreagă le admiră pentru talentul și frumusețea lor uluitoare

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 11 sep 2024, 12:05
video Foto(8)

Actrițele din Turcia au fascinat publicul încă de la primele lor apariții pe micile ecrane, cu talentul desăvârșit și cu frumusețea lor răpitoare! Iată care sunt cele mai frumoase zece actrițe ale momentului în Turcia, potrivit unui sondaj realizat în 48 de țări, de către Revista Nubia.

Serialele și filmele artistice realizate de casele de producție din Turcia au cucerit publicul din toate colțurile lumii și continuă să fascineze datorită actorilor talentați, a locațiilor uluitoare în care se filmează, dar și scenariilor captivante. De departe cele mai admirate au fost actrițele care au atras atenția datorită frumuseții și rafinamentului lor. Iată care sunt cele mai frumoase zece actrițe din Turcia, conform unui sondaj realizat în 48 de țări, de către Revista Nubia.

Topul 10 al celor mai frumoase actrițe din Turcia

Actrițele din Turcia s-au remarcat încă de la primele roluri jucate și au continuat să surprindă publicul cu talentul lor desăvârșit și cu frumusețea și elegantă lor. Revista Nubia a realizat un sondaj global, pentru a desemna „cea mai frumoasă actriță din Turcia”. Sondajul a fost realizat prin vot și s-a desfășurat în 48 de state, la finalul căruia a rezultat un top al celor mai frumoase zece actrițe ale Turciei.

10. Beren Saat

Născută în anul 1984, în Ankara, Beren Saat a îmbrățișat domeniul actoriei de la o vârstă fragedă și a avut un parcurs presărat cu multe succese. Aceasta a cucerit rapid inimile telespectatorilor și în prezent se bucură de notorietate și de admirația publicului din Turcia și din străinătate. Publicul din România a cunoscut-o pe carismatică actriță încă din anul 2008 când a jucat în serialul Iubire ascunsă, alături de carismaticul Kıvanç Tatlıtuğ, apoi această a revenit la Kanal D în serialul Kosem, în rolul principal al Sultanei Kosem, care i-a adus de

asemenea mare succes pe plan profesional.

9. Öykü Karayel

Öykü Karayel are 34 de ani și continuă să își surprindă fanii cu aparițiile sale uluitoare pe micile ecrane în producții de mare succes. Tânăra actrița a studiat Facultatea de Teatru, în cadrul Universității din Istanbul. Această a fost selectată încă din timpul facultății să joace într-o piesă de teatru, pentru care a primit două premii importante: Premiul Efes și Premiul Asociației Criticilor de Film pentru tinere talente.

În scurt timp această a atras atenția marilor producători de filme și seriale din Turcia. Öykü Karayel a fost selectată, în 2011, să interpreteze primul ei rol principal într-un serial de televiziune "Kuzey Güney".

8. Asli Tandogan

Asli Tandogan are 45 de ani și continuă să joace în producții de amploare și să facă furori cu aparițiile sale atât pe micile ecrane, cât și în mediul online.

Telespectatorii din România au cunoscut-o încă din anul 2017, când a jucat în serialul Kosem, în care a dat viață Sultanei Gevherhan, care i-a adus una dintre cele mai mari reușite pe plan profesional.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”

7. Özge Törer

Actrița Özge Törer are doar 25 de ani, s-a născut în orașul Izmir, unde a crescut și a studiat până la vârstă majoratului, când a decis să plece în Mugla pentru a-și continuă studiile, în cadrul Mugla Sitki Kocman University, secția Actorie. Tânăra actrița a cucerit rapid publicul din Turcia și din străinătate și a avut o evoluție frumoasă pe plan profesional, deoarece a fost selectată de mare casă de producție din Istanbul pentru a juca în renumitul serial Kuruluş: Osman, care i-a adus notorietate și multe premii.

Citește și: Top 5 al celor mai bogate actrițe din Turcia! Cine sunt divele din serialele turcești care primesc cele mai mari câștiguri

6. Burcu Biricik

Burcu Biricik s-a născut în anul 1989, în localitatea Elmalı, în Turcia, unde a crescut și a studiat până la vârstă de 18 ani, când a plecat în Izmir pentru a urmă studiile universitare, la Universitatea Ege, în cadrul căreia a absolvit Facultatea de Arheologie. Deși urmă să lucreze în domeniul Arhitecturii, în cele din urmă, tânăra a realizat că nu va putea să renunțe definitiv la marele ei vis de a deveni actrița și atunci s-a reorientat către actorie, iar destinul avea să îi surâdă și să îi deschidă o cale facilă spre celebritate.

5. Ebru Şahin

Actrița Ebru Şahin are 30 de ani și a devenit cunoscută și admirată de publicul din Turcia și din străinătate după ce a jucat în serialul Hercai, în care a dat viață personajului principal Reyyan, care i-a adus cel mai mare succes de până acum în carieră. Dincolo de reușitele pă plan profesional, tânăra actriță este o femeie fericită și împlinită și pe plan personal deoarece în anul 2022 aceasta s-a căsătorit cu alesul inimii sale, handbalistul Cedi Osman și au un mariaj reușit.

4. Özge Gürel

Născută în anul 1987 în Istanbul, Özge Gürel a îmbrățișat domeniul actoriei deoarece și-a dorit enorm să devină o actriță celebră și apreciată de publicul larg. După absolvirea Facultății de Teatru și Film din cadrul Universității Beykent, aceasta a muncit foarte mult i-ar roadele nu au întârziat să apară, deoarece s-a bucurat rapid de admirația publicului din Turcia și în doar câțiva ani a reușit să cucerească și publicul din străinătate cu rolurile sale magistral interpretate.

Citește și: Topul celor mai bine plătiți actori din Turcia. Cât câștigă Burak Ozcivit, dar și pe ce loc se situează “Brad Pitt al Turciei”

3. Elçîn Sangu

Elçîn Sangu are 39 de ani și își surprinde în continuare fanii cu noi proiecte de senzație. Telespectatorii din România au cunoscut-o pe carismatică actrița încă din anul 2015, în distribuția serialului În dragostei și în război, difuzat la Kanal D, apoi această a revenit pe micile ecrane în anul 2021, în cadrul producție de mare succes, "La răscruce", alături de celebrul actor Kıvanç Tatlıtuğ. La vârstă majoratului, Elcin a decis să urmeze studiile în cadrul Facultății de canto, a Universității Mersin, iar mai târziu în anul 2006 această a hotărât să se înscrie și la Facultatea de Arte Frumoase, secția Actorie, în cadrul Universității Yeditepe.

2. Demet Özdemir

Demet Ozdemir se numără în prezent printre cele mai apreciate actrițe din Turcia, datorită reușitelor sale pe plan profesional de-a lungul celor zece ani de carieră în domeniul actoriei. Această s-a născut în 1992, în orașul Kocaeli, într-o familie numeroasă și a primit o educație exemplară alături de cei doi frați, din partea părinților, dar și sprijin pentru a studia și a-și clădi o carieră. Demet Ozdemir a cucerit și publicul din România, încă din anul 2014, când a jucat în producția În dragoste și în război, iar apoi a revenit la Kanal D, în serialul Prizoniera destinului, în care a jucat rolul principal alături de renumitul actor Ibrahim Celikkol.

1. Hande Erçel

Hande Erçel a venit pe lume în anul 1993, în Balıkesir, din Turcia, unde a crescut și a studiat până la vârsta majoratului, când a plecat în Istanbul împreună cu familia să, pentru a-și continuă studiile. În anul 2011 această a fost admisă la Facultatea de Arte Tradiționale Turce, în cadrul Universității Mimar Sinan. Hande a cochetat și cu modelingul, iar în anul 2012 a ajuns pe locul doi, la un renumit concurs de frumusețe organizat în Azerbaidjan. În prezent se numără printre cele mai apreciate și admirate actrițe ale Turciei.