Topul celor mai premiate filme și seriale turcești. Telespectatorii din România sunt din ce în ce mai captivați de producțiile realizate în Turcia, care au un succes răsunător!

Author: Ana Filip
Actualizat: 29 mar 2022, 17:33
seriale turcesti Foto(5)

Cele mai apreciate seriale si filme turcesti

Sursa: Captură KANAL D

Publicul din toate colțurile lumii este din ce în ce mai fascinat de serialele și filmele turcești, care se bucură de mare succes.

În ultimul deceniu serialele și filmele realizate de marile case de producții din Turcia au cucerit piață în multe țări din Europa și nu numai, reușind să capteze atenția telespectatorilor datorită actorilor extrem de talentați, a poveștilor impresionante de viață, cât și a decorurilor inedite.

În Turcia există o competiție uluitoare între marile case de producție, care se străduiesc din răsputeri să realizeze seriale și filme cât mai atractive.

De aceea se întâmplă deseori că bine de 50% dintre producțiile anuale să ajungă să fie anulate după doar câteva episoade, dacă nu înregistrează audiență dorită. În România, fanii serialelor și filmelor turcești urmăresc cu mare interes producțiile difuzate de Kanal D, dar și pe platforma Netflix.

Cele mai premiate filme turcești

Mustang, unul dintre cele mai apreciate și premiate filme turcești

Producția Mustang este unul dintre cele mai premiate și renumite filme turcești pe care criticii internaționali, le-au apreciat foarte mult. Filmul artistic prezintă povestea impresionantă a cinci fete rebele care lupta împotriva valorilor și tradițiilor culturii turcești. Telespectatorii din lumea întreagă au fost cuceriți de această produtie emotionanata.

Su ve Ates (Apă și foc)

Filmul artistic Su ve Ates – Apă și foc prezintă povestea unei iubiri imposibile, dintre Hasmet și Yagmur, personaje interpretate de celebrii actori Ozcan Deniz și Yasemin Kay Allen, care au jucat magistral.


Familia carismaticului Yagmur nu o acceptă pe tânăra Hasmet și încearcă să-i despartă, ajungând să îi aranjeze chiar și o căsătorie fiului lor potrivită pentru afacerea familiei.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

The Grudge (Vrajba)

Filmul aritstic „Vrajba” reprezintă încă un proiect turcesc ce a fost lansat pe platforma Netflix în anul 2021 și care s-a bucurat de mare succes.

Conform informațiilor de pe platforma de streaming, este vorba de un film plin de acțiune și suspans. În engleză „The Grudge”, în regia celebrei Türkan Derya. Rolurile principale sunt jucate de celebrii actori turci: Yılmaz Erdoğan, Cem Yiğit Üzümoğlu și Duygu Sarıșın.

Leyla Everlasting (Leyla cea cu 9 vieți)

Producția „Leyla Everlasting” este un film de comedie turcesc lansat în anul 2020, regizat de celebrul Ezel Akay și scrisă de Akay, Adnan Yıldırım, Özlem Lale și Uğur Saatçi.

Din distribuția filmului fac parte actorii: Demet Akbağ, Haluk Bilginer, Elçîn Sangu, Fıraț Tanıș și Alican Yücesoy. Producția aduce în atenția publicului povestea unei femei casnice, a soțului ei și a psiholoagei lor de cuplu, care sunt acaparați de o intrigă în ceea ce privește un manuscris antic, iar în cele din urmă formează un triunghi amoros bolnăvicios.

Cele mai premiate seriale turcești

Protectorul Istanbulului (The Protector)

Acest serial a fost primul realizat de Netflix, în anul 2018, care s-a bucurat de mare succes atât în Turcia cât și în străînătate, mai ales în rândul tinerilor telespectatori, care au urmărit pas cu pas evoluția celebrului actor Cagatay Ulusoy.
Producția prezintă povestea lui Hakan, un tânăr care descoperă, în urmă unei legături cu o lume veche, că menirea lui pe acest pământ este să protejeze orașul Istanbul. El primește puteri supranaturale dar și rolul de protector al orașului, însă se va confruntă cu multe provocări cărora va încerca să le facă față.

Citeste si: Care sunt cei mai apreciați actori turci ai momentului conform site-ului imdb.com? Iată cine conduce detașat cel mai recent clasament!

Putere și glorie (Dirilis: Ertugrul)

Serialul Putere și glorie a adus în atenția publicului o acțiune ce se petrece în secolului al XIII-lea, care surprinde detalii inedite din viață lui Ertuğrul, tatăl lui Osman I, întemeietorul Imperiului Otoman. Producția “Putere și Glorie” (Diriliș: Ertuğrul) va scoate în evidență cum un singur om poate schimbă soarta întregii lumi. Telespectatorii au fost purtați într-o lume plină de aventuri și situații inedite din viață lui Ertuğrul, care se războiește cu cavalerii templieri și cu mongolii, în încercarea de a întemeia Imperiului Otoman.

Suleyman Magnificul sub domnia iubirii (Muhtesem Yuzyil)

Un alt serial care a cucerit publicul din multe colțuri ale lumii este Suleyman Magnificul, sub domnia iubirii, care a cucerit mulți telespectatori datorită filelor de poveste din perioada în care Imperiul Otoman a fost condus de celebrul Sultan Suleyman Magnificul. Pe durata celor 149 de episoade palpitante, telespectatorii au avut ocazia să descopere detalii inedite din istoria Imperiului Otoman. Producția a fost filmată între anii 2011–2014 și a reprezentat o adevărată desfășurare de forțe, datorită faptului că a a avut o distribuție impresionantă, decoruri și costume costisitoare. Devenit al zecelea sultan al Imperiului Otoman la vârstă de douăzeci și șase de ani, Suleyman a avut că scop construirea celui mai puternic imperiu. Timp de 46 de ani, Suleyman Magnificul s-a aflat la cârma Imperiului Otoman.

Hercai

Kanal D a adus în anul 2021 în atenția telespectatorilor o producție fascinantă „Hercai”, care a avut în centrul ctiunii povestea impresionantă a unei tinere Reyyan, care a plătit pentru greșelile din trecut ale familiei ei. Personajele centrale ale producției „Hercai” au fost Ebru Şahin, care a interpretat rolul Reyyan și Akın Akınözü, care a jucat rolul Miran, a căror poveste de dragoste i-a impresionat peste măsură pe fanii serialelor turcești. Iubirea celor doi tineri îndrăgostiți a reușit să învingă toate obstacolele apărute în calea fericirii lor și în cele din urmă au format familia mult visată.

Citeste si: Cele mai iubite cupluri din serialele turcești. Actori care s-au îndrăgostit pe platoul de filmare