Topul celor mai scumpe facultăți din București

Autor: Bianca Vidoi

Topul celor mai scumpe facultăți din București

Sursa: Unsplash

Elevii ce termină clasa a XII-a în anul 2024 se pregătesc să își aleagă facultatea pe care vor să o urmeze în următorii ani.

După ce susțin examenul de Bacalaureat, elevii ce termină clasa a XII-a trebuie să se gândească ce facultate își doresc să urmeze în următorii ani și să se înscrie la admitere. Pentru unele dintre acestea elevii vor susține și un examen de admitere, în timp ce alte facultăți fac admiterea pe baza dosarului, ceea ce o să decidă dacă elevii sunt admiși pe locurile de la taxă sau pe cele de la buget.

Iată care sunt cele mai scumpe facultăți din România.

Topul celor mai scumpe facultăți din București

Examenul de Bacalaureat va avea loc între 1 și 3 iulie, perioadă în care elevii vor susține cele trei probe, la Limba și Literatura Română, proba obligatorie a profilului și proba la alegere a profilului. Cu toate acestea, începând cu data de 17 iunie 2024, elevii vor începe să susțină competențele lingvistice și digitale.

După examenul maturității, viitorii studenți încep înscrierea la facultatea lor de vis, iar acestea sunt cele mai scumpe facultăți din București.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”

Viitorii studenți ce își doresc să devină medici trebuie să se pregătească financiar, în cazul în care vor ocupa un loc la taxă, deoarece vor fi nevoiți să plătească suma de 15.000 de lei anual.

Anul 2024 este și primul în care elevii ce au ocupat un loc la taxă nu mai pot trece la buget pe parcursul anilor de studii, decât în cazurile precizate în Regulamentul privind activitatea profesională a studenților 2024 – 2025 potrivit umfcd.ro. Taxa de 15.000 de lei este plătită și de studenții de la stomatologie ce vor fi admiși la locurile cu taxă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Citește și: Calendar admitere ASE. Care au fost notele cu care s-a intrat în anii trecuți, în funcție de profil

În cadrul aceleiași universități se află și specializarea pentru studenții ce își doresc să devină farmaciști, iar aceștia trebuie să scoată din buzunare suma de 10.000 de lei pe an, în timp ce studenții ce aleg să urmeze Facultatea de Moașe și Asistență Medicală trebuie să plătească 8.000

de lei pentru elevii ce vor fi admiși la locurile cu taxă. 

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”

Tot mai mulți elevi își doresc să urmeze cursurile Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, iar pentru a face acest lucru, elevii trebuie să se înscrie online la admitere, în perioada 08- 16 iulie 2024, până la ora 16:00 și să susțină un concurs de admitere.

După susținerea acestuia, elevii vor afla dacă s-au încadrat la locurile la taxă la buget pentru primul an de facultate.

Suma pe care trebuie să o scoată din buzunare viitorii studenți este de 7.600 de lei pentru specializarea Arhitectură, 8.800 de lei pentru specializarea Arhitectură în limba engleză, 6.300 de lei pentru specializarea Proiectare și Planificare Urbană și Amenajarea și Planificarea Peisajului, potrivit admitere.uauim.ro.

Facultatea de Drept 

Elevii ce termină clasa a XII-a și își doresc să devină studenți la Facultatea de Drept din cadrul Universității București trebuie să se pregătească pentru a scoate din buzunare 7.200 de lei în cazul în care după susținerea examenului de admitere vor ocupa locurile la taxă, potrivit unibuc.ro