Topul destinațiilor turistice din România: unde să mergi în minivacanța de 1 decembrie

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 26 aug 2022, 06:45

Topul destinațiilor turistice din România: unde să mergi în minivacanța de 1 decembrie

Sursa: PixaBay

Iată ce destinații poți alege pentru minivacanța de 5-6 zile! Este ocazia perfectă să petreci timp de calitate cu familia ta.

Anul acesta, salariații vor avea parte de o vacanță prelungită și vor avea ocazia să plece într-o vacanță de 5-6 zile. Acest lucru este posibil datorită deciziei Guvernului de a face din ziua de 29 noiembrie o „punte”, deoarece weekend-ul și zilele de 30 noiembrie- 1 decembrie erau deja libere. În acest fel, românii vor avea parte de cinci zile libere consecutive. Din nefericire, angajații din sectorul privat nu beneficiază de această zi liberă. 

Topul destinațiilor turistice din România pe care să le vizitezi în minivacanța de cinci zile

Cele mai căutate și mai bune destinații pe care le poți alege în această perioadă pentru minivacanță sunt:

Citeste si: Vești bune pentru angajații din sectorul privat! Vor primi tichete de vacanță în 2022

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

  • Brașovul, care are 16% dintre rezervări;
  • stațiunile montane de pe Valea Prahovei, care are 13% dintre rezervări;
  • destinațiile balneoclimaterice, precum Sovata, Băile Felix sau Băile Tușnad, care are 10% dintre rezervări.

Datorită minivacanței acordată salariaților de 1 decembrie, cele mai multe check-in-uri vor fi făcute sâmbătă, 27 noiembriecând majoritatea turiștilor vor pleca spre destinațiile de vacanță dorite.

Citeste si: TOP 3 destinaţii de vacanţă la final de sezon estival. Unde poţi merge la mare şi în septembrie, pe bani puţini

Cele mai multe rezervări s-au înregistrat pentru hoteluri, în procent de 37%, rezervările pentru pensiuni, în procent de 36% și rezervările pentru apartamente, în procent de 10%. Restul rezervărilor sunt făcute la case de vacanță, vile, moteluri etc.

Cazările pot fi plătite cu voucherele de vacanță din anii 2019- 2020

O veste bună de care au parte turiștii este că pot plăti cazările cu tichetele de vacanță primite în anii 2019- 2020, valabilitatea lor fiind prelungită până în prezent. Pe lângă cazări, turiștii pot achita cu tichetele și cardul de vacanță și anumite pachete promoționale oferite de diferite unități de cazare care includ, pe lângă nopțile de cazare, și servicii sau facilități în plus, care vor contribui la experiența de neuitat a turiștilor.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.