Topul filmelor fantasy în opinia utilizatorilor de pe IMDb

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 07 sep 2023, 05:55

Stând în casă, tot mai multe persoane își doresc, în ultima perioadă, să vadă filme care să conțină un strop de magie, așa că vă prezentăm top 10 filme fantasy, în opinia fanilor IMDb, pe care le puteți urmări și dumneavoa

Sursa: https://unsplash.com/

Topul filmelor fantasy de-a lungul anilor în opinia fanilor IMDb.

Stând în casă, tot mai multe persoane își doresc, în ultima perioadă, să vadă filme care să conțină un strop de magie, așa că vă prezentăm top 10 filme fantasy, în opinia fanilor IMDb, pe care le puteți urmări și dumneavoastră.

Topul filmelor fantasy

1. The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

 Forțele lui Sauron au atacat capitala Gondor în asediul suprem asupra omenirii.

Păzit de un lord slăbit, regatul odinioară măreț are nevoie urgentă de un nou rege. Chiar dacă pierderile sunt uriașe, Frăția se avântă în cea mai importantă bătălie a vieții lor, uniți în scopul unic de a-l distrage pe Sauron și de a-i da lui Frodo o șansă de a-și realiza misiunea. Călătorind pe tărâmuri străine, înșelătoare, Frodo trebuie să se bazeze din ce în mai mult pe Sam și pe Gollum, în timp ce Inelul continuă să-i pună la încercare credința și, în final, umanitatea.

Citește și: VIDEO Netflix a lansat trailerul documentarului cu Meghan și Harry. Când apare producția

2. The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

 În timp ce Frodo și Sam se apropie tot mai mult de Mordor, cu ajutorul vicleanului Gollum, frăția divizată se luptă împotriva noului aliat al lui Sauron, Saruman, și a hoardelor sale din Isengard.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

3. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

În această parte a trilogiei tânărul hobbit timid Frodo Baggins moștenește un inel, dar acest inel nu este unul oarecare. Este unic, un instrument al puterii absolute care îi poate permite lui Sauron, Seniorul Tenebrelor din Mordor, să conducă Pământul de Mijloc și să transforme locuitorii săi în sclavi.

Frodo împreună cu o frăție loială formată din hobbiți, oameni, un vrăjitor, un pitic și un elf trebuie să ducă Inelul din Pământul de Mijloc la Muntele de Foc, unde a fost forjat prima dată și să îl distrugă pentru totdeauna.

4. Star Wars: Episode V- The Empire Strikes Back (1980)

Al doilea film din seria Războiul Stelelor continuă odiseea războinicilor din Cosmosul Infinit împotriva maleficului Imperiu începută în megasuccesul realizat de George Lucas in 1977.

Mai experimentați şi mai bine dotați tehnic, Luke Skywalker Han Solo şi prințesa Leia trebuie să apere Universul de furia diabolicului Darth Vader.

5. Spirited Away (2001)

Spirited Away spune povestea lui Chihiro, o fetiță ambițioasă de 10 ani, nefericită că familia ei își mută domiciliul și va trebui să-și facă prieteni noi. Tatăl lui Chihiro se abate de la drumul spre casă pentru a explora un tunel misterios din pădure.

6. The Green Mile (1999)

Citește și: Kanal D, primul loc în audiențe cu serialul turcesc “Totul pentru familia mea”, la nivelul întregii țări și la orașe

“The Green Mile” este o adaptare pentru marele ecran a celebrului roman- foileton al lui Stephen King, publicat în 1996. Acțiunea se petrece în anul 1935, în sectorul condamnaților la moarte al unei închisori din sudul Statelor Unite și dezvoltă povestea uimitoare a unui gardian despre relația neobișnuită ce se înfiripă între acesta și unul dintre condamnați, posesor al unui har magic, pe cât de misterios, pe atât de miraculos.

7. Star Wars: Episode IV- A New Hope (1977)

Povestea, începe cu o descoperire neașteptată făcută de băieţanul Luke Skywalker. El locuiește undeva într-o fermă de pe Planeta Tatooine şi, într-o zi, observă că robotul de mâna a doua primit în dar de la părintii este purtătorul unui mesaj venit din spațiul intergalactic, de la o anumită prințesa Leia.

8. It's a Wonderful Life (1946)

În Ajun de Crăciun, în orășelul american Bedford Falls, George Bailey își cântărește cu tristețe propria viață, după ce compania lui, moștenită de la tatăl său, a ajuns în prag de faliment. Disperat că şi-a dezamăgit familia, acesta este pe cale să se arunce în râul pe jumătate înghețat, când își face apariția Clarence, care se prezintă drept îngerul său păzitor.

9. Your Name. (2016)

 Povestea se deschide cu o analiză lui Mitsuha, care nu mai poate rezista în satul în care s-a născut și a crescut. Ar vrea să plece în altă parte și să fie altcineva, poate un băiat frumos de vârsta lui, cu sediul în Tokyo. În acest oraș descoperim existența taki, un tânăr drăguț și oarecum neîndemânatic. Oportunitatea de a îndeplini dorința lui Mitsuha vine din întâmplare pură, cu trecerea unei comete, atât de aproape de orbita Pământului încât să fie vizibilă cu ochiul liber. Cei doi ajung să își schimbe corpurile, iar povestea ia o întorsătură aparte.

10. Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

 Filmul  ni-l prezintă pe adolescentul Miles Morales, din Brooklyn, în rolul principal, ca o dovadă a posibilităților nelimitate pe care le are universul Spider-Man, în care oricine ar putea să poarte vestita mască.

Viața lui Miles devine complicată atunci când este mușcat de un păianjen radioactiv, care-l face să dobândească abilități şi trăsături supranaturale, cum ar fi veninul, camuflajul natural, gelul adeziv, auzul extrem de fin, simțurile de păianjen şi multe altele. În același timp, Kingpin, geniul răului, mafiotul orașului, şi-a construit un accelerator nuclear ultrasecret, care reușește să deschidă un portal către alte universuri, aducând în lumea lui Miles o serie de alte versiuni ale lui Spider-Man (inclusiv pe cea a lui Peter Parker, Spider-Gwen, Spider-Man Noir, Spider-Ham şi Peni Parker).

Filme fantasy care trebuie sa apară în perioada următoare

Avatar: The Way of Water/Avatar: Calea apei

În perioada următoare, cinefilii vor avea parte de filme care îi va acapara cu siguranță. Cel mai așteptat film este, cu siguranță, Avatar: The Way of Water/Avatar: Calea apei. Astfel că, filmul care s-a bucurat de un real succes pe întreg mapamondul, câștigător a trei premii Oscar, revine cu un nou film captivant. Lucrurile frumoase nu durează la infinit, iar o nouă amenințare apare la orizont: un clan de extratereștri necunoscuți, autointitulați „venusieni”, sunt dornici să distrugă frumoasa planetă. De aici pornește o întreagă bătălie care ne învață despre iubire, protecție, risc și sacrificii.

Motanul Încălțat: Ultima dorință

În luna decembrie va fi lansat și Motanul Încălțat: Ultima dorință, un film de aventură și fantasy. Îndrăznețul Motan încălțat descoperă că pasiunea lui pentru pericol și nesocotirea față de siguranță și-au luat amprenta pe sănătatea lui. Motanul a distrus opt din cele nouă vieți ale sale, deși a pierdut numărătoarea pe parcurs. Recuperarea acelor vieți îl va trimite pe Motanul încălțat în cea mai mare aventură de căutare de până acum.

Sursă: imdb.com