6 albusuri
3 galbenusuri
10 linguri de zahar
3 linguri ulei
3 linguri apa
O jumatate pachet praf de copt
7 linguri faina
3 linguri cacao neagra
Mod de preparare blat:
Se bat albusurile spuma, se incorporeaza zaharul apoi se adauga galbenusurile, amestecand incet. Se adauga si restul ingredientelor. Te tapeteaza o forma de tort cu laturile detasabile cu hartie de copt, se pune amestecul in tava si se coace la 160 grade, timp de 40 minute.
Pentru crema:
350 gr ciocolata neagra
300 gr frisca lichida
120 gr zahar
3 galbenusuri
Esenta de rom
100 gr smantana lichida
Mod preparare crema:
Ciocolata se topeste la bain-marie si se amesteca cu frisca si smantana, apoi se adauga zaharul. Se tine la frigider 2 ore si se freaca cu mixerul pentru spumare, se adauga galbenusurile si esenta de rom.
Pentru sirop:
150 gr zahar
150 ml apa
1-2 linguri cacao
Esenta rom
Pentru fondant:
300 gr zahar
150 ml apa
50 gr miere sau glucoza lichida
1lingura si jumatate cacao
Mod de preparare fondant:
Se fierbe zaharul si apa pana se ingroasa siropul si se testeaza varsand cateva picaturi in apa rece si trebuie sa se stranga ca o bomboana. Se adauga miere, se lasa la racit, apoi se freaca pana se face alba. Se amesteca cu cacao.