Tort Amor

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:05

Cost estimativ: 40 lei pentru 8 persoane


Ingrediente

Pentru blat:
6 oua
6 linguri de zahar vanilat
6 linguri de faina

Pentru sirop:
200 g zahar
200 ml apa
2 lingurite de scortisoara
2 seminte cardamom
1 steluta de anason

Pentru crema:
500 ml smantana de frisca
1 lingurita scortisoara
200 g fructe de padure

Pentru ornat:
100- 150 g migdale fulgi


Mod de preparare

Blatul
Se bat albusurile spuma cu zaharul exact ca pentru bezea.
Separat galbenusurile se bat usor pana se omogenizeaza, se adauga usor peste albusuri, apoi in ploaie se pune si faina incorporand usor toata compozitia.
Se da la cuptorul incins la 180°C timp de 30-35 minute.
Se scoate si se lasa la racit.
Se taie in doua felii egale si se pregateste pentru insiropare.

Siropul
Punem toate componentele la fiert si cand da in clocot se ia de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca.

Insiroparea se face cu cat sirop este nevoie, pentru a nu fi nici uscat si nici prea umed tortul.

Crema
Frisca se bate si se imparte in doua parti.
Jumatate se amesteca cu fructele de padure ce au fost blendate la consistenta unui piure si constituie prima crema.
Jumatatea cealalta se amesteca cu scortisoara si constituie cea de-a doua crema.

Ornarea tortului
Se insiropeaza primul blat, se aseaza crema de fructe de padure, se aseaza deasupra cel de-al doilea blat si insiropeaza si el, apoi se aseaza si crema de scortisoara.

Se tapeteaza pe margini cu migdalele ce in prealabil le-am dat la cuptorul incins sa prinda putina culoare.

 

Taguri: