Tort cu cirese

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:09

Frisca & cirese!

Ingrediente

Pentru blat:
Cacao 25 g
Zahar brun 100 g
Faina 75 g
Praf de copt 5 g
Oua 4 buc

Pentru crema:
Compot de cirese 1 conserva
Faina de porumb 40 g
Kirsh 40 ml
Frisca lichida 450 ml
Fulgi de migdale 50 g


Mod de preparare

Se pregateste blatul.

Se bat ouale cu zaharul pana isi tripleaza cantitatea.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Compozitia se toarna intr-o forma pentru tort.
Se coace 40 minute la 175 grade.

Se pregateste crema.
Se scurg ciresele din conserva, se pastreaza sucul.
Faina de porumb se dizolva in sucul din conserva.
Se pune la fiert si se amesteca pana se ingroasa.

Apoi se pune kirschul si o parte din cirese fara samburi.
Blatul se taie in trei, iar intre foi se pune crema, ciresele intregi si trei sferturi din frisca batuta.
Se orneaza cu frisca si se decoreaza cu fulgi de migdale si cirese.

 

Taguri: