Ingrediente
Pentru crant:
Miere 30 g
Zahar 30 g
Frisca lichida 40 ml
Unt 20 g
Coaja de lamaie confiata 30 g
Miez de nuca 100 g
Pentru blat:
Oua 4 buc
Unt 120 g
Zahar pudra 100 g
Ciocolata topita 50 g
Migdale zdrobite 100 g
Faina 100 g
Amidon 30 g
Praf de copt 5 g
Pentru crema:
Frisca lichida 500 ml
Lichior de banane 40 ml
Foi de gelatina 7 foi
Mod
Se pregateste crantul:
Mierea se fierbe cu zahar, frisca lichida, unt, coaja de lamaie si miezul de nuca zdrobit.
Compozitia se intinde pe o tava cu hartie pergament si se coace 10 min la 175 grade
Se lasa sa se raceasca si se zdrobeste.
Se pregateste blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Untul se bate cu zahar, apoi se adauga galbenusuri, ciocolata, migdale zdrobite, faina, amidon si praf de copt.
Se incorporeaza albusurile batute spuma.
Compozitia se pune in forma unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace 45 minute la 170 grade.
Se lasa sa se raceasca si se taie pe 3 nivele.
Se pregateste crema.
Se incalzeste 60 ml de frisca, se ia de pe foc si se pune gelatina inmuiata si stoarsa.
Se lasa sa ajunga la temperatura camerei, se inglobeaza in restul de frisca batuta si se adauga lichior de banana.