Tort cu mere si inghetata

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:08

Delicios si racoritor!


Ingrediente

Pentru blat:
Unt 200 g
Zahar 200 g
Faina 220 g
Oua 7 buc
Scortisoara
Migdale
Praf de copt 10 g
Coaja de lamaie

Pentru crema:
Lapte 500 ml
Zahar 100 g
Faina 100 g
Unt 50 g
Oua 3 buc
Coaja de lamaie, portocale
Cacao 20 g

Mere 7 buc
Inghetata 500 g


Mod de preparare

Untul se freaca spuma cu zaharul, se adauga ouale pe rand, apoi
se pune faina, praf de copt migdale si mirodenii.
Compozitia se pune intr-o forma tapetata cu hartie pergament si se coace 40 minute la 180 grade.

Se pregateste crema
Se pun 400 ml lapte la fiert.
Separat intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul, se pune faina amestecata cu cacao si dizolvata in 100 ml lapte.
Cand laptele a dat in fiert se adauga amestecul din castron.
Se fierbe la foc mic pana se ingroasa, se ia de pe foc si se adauga unt si mirodenii, se amesteca.


Se asambleaza tortul
Se pune blatul, crema, merele curatate de coaja si tocate cuburi si iar acelasi procedeu.
Se serveste cu inghetata.

 

Taguri: