Ingrediente
Pentru crema:
4 galbenusuri
100 g zahar
100 ml vin alb
100 ml vin licoros alb sau rosu
300 ml smantana pentru frisca
Pentru blat si umplutura:
300 g cozonac mai vechi
5 linguri de vin licoros
O mana de cirese sau visine congelate
Mod de preparare
Crema
Galbenusurile impreuna cu zaharul se bat intr-un bol pana se albesc si la mixare raman urme cu telul sau cu paletele de la mixer.
Bateti in continuare turnand vinul incet pentru a il incorpora uniform, apoi la fel si cu vinul licoros.
Puneti bolul deasupra unui vas cu apa clocotita si amestecati in continuu timp de 7-8 minute pentru a se ingrosa crema. Cand s-a ingrosat, lasati sa se raceasca complet.
Bateti frisca si incorporati uniform amestecul de crema de vin in ea.
Blatul
Taiati felii de cozonac mai vechi (sau un pandispan) si asezati-le inghesuite intr-o forma de tort cu marginile detasabile, presand usor sa incapa cat mai multe dar sa aiba o forma uniforma.
Insiropati blatul format cu vin dulce licoros, apoi presarati ciresele sau visinele (ce in prealabil au fost decongelate) si trunati compozitia de crema peste, apoi dati la rece pentru cateva ore.