Tort cu sarlota si fructe - reteta fara coacere si pentru orice buzunar

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 26 sep 2017, 10:38

Tortul cu sarlota si fructe se face imediat pentru ca nu necesita coacere. Mai mult, este pentru orice buzunar, nefiind costisitor.

Ingrediente- Tort cu fructe
un pachet piscoturi(400g)
fructe(mandarine,kiwi,ananas)
 400-500ml frisca lichida

 CREMA:
 4 galbenusuri
 150-200g zahar
 50-60g amidon
 500ml lapte
 vanilie
 un plic gelatina si un plic intaritor pt frisca
 SIROP:
 250ML APA
 150G ZAHAR
 arome

 Mod de preparare
 CREMA:
 -punem laptele la fiert
 -galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin ca o crema,apoi adaugam amidonul si coaja rasa de la o lamaie(eu am pus portocala)
 -dupa ce laptele a dat intr-un clocot,tragem vasul deoparte si

lasam sa se racoreasca putin
 -peste galbenusiurile batute adaugam putin cate puti laptele amestecand incontinuu
 -turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand incontinuu pana se ingroase bine crema si o punem la racit
 -gelatina o preparam conform instructiunilor de pe plic si o adaugam in crema
-intr-un vas batem frisca fff bine si o dam la frigider
 -dupa ce crema si frisca s-au racit le amestecam si mai mixam putin,apoi dam din nou la rece aprox 30min
 -in crema adaugam si fructele si mai dam la rece
 SIROPUL:amestecam
apa cu zaharul si aromele si dam la foc pana se topeste zaharul si apoi lasam sa se raceasca

ASAMBLARE
 -avem nevoie de o oala mai mare cu pereti inalti cat piscoturile pe care o tapetam cu folie alimentara atat pe fund cat si pe pereti
 -in fundul vasului ornam cu fructe(aceasta va fi partea de sus a tortului)
 -luam fiecare piscot si il scufundam in sirop(atentie sa nu lasati mult k se sfarama) si tapetam pereti vasului asezan piscoturilr in picioare unele langa altele

Cititi continuarea pe kfetele.ro.