Ingrediente
Biscuiti digestivi 250g
Unt 50 g
Smantana de frisca 500 g
Crema de branza 200 g
Zahar pudra 90 g
Zahar tos 5 linguri
Vanilie extract 2 ml
Fructe de padure amestecate 200 g
Zmeura frumoasa 200 g
Mod de preparare
Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul si zaharul pana devin de consistenta unui nisip umed, apoi se pun in 2 forme de copt si se dau la cuptorul incins la 180°C/ gaz 4 pana prind un pic de
Se omogenizeaza crema de branza cu vanilia si/ sau alte mirodenii, se bate frisca separat pana sta ferma.
Se amesteca usor frisca cu crema de branza apoi se aseaza jumatate peste blatul de bisciuti in forma. Se repeta punand cel de-al doilea strat de biscuiti peste tort si restul de crema deasupra.
Sosul de fructe de padure se pregateste punand fructele de padure la fiert cu o lingura de zahar si 1 lingura de apa.
Se fierbe pana ajunge la consistenta unui gemulet si se tapeteaza tortul cu el, nu inainte de a-l strecura de eventuale seminte de fructe de padure.
Se orneaza tortul cu sosul de fructe de padure si se aseaza fructe frumoase de zmeura deasupra pentru decor.