Ingrediente
Pentru aluatul de clatite:
125 g faina
Sare
2 oua
300 ml lapte
Unt topit 2-3 linguri
Coaja de la ½ portocala rasa
Pentru crema de banane:
400 g crema de branza
4 banane
50 g unt moale
2 linguri de miere
200 g nuci
1 lingurita de scortisoara macinata
Coaja de la o lamaie
Mod de preparare
Aluatul
Batem ouale cu un praf de sare si
Lasam la rece cateva minute sa se “odihneasca” aluatul.
Dupa ce s-a “odihnit” aluatul de clatite, le gatim intr-o tigaie nonaderenta plata si scunda, dupa metoda clasica (un cub de unt sau o lingurita de ulei, un polonic de aluat, prajit 2-3 minute, intors pe cealalta parte sa se aureasca uniform).
Crema de banane
Zdrobim bananele bine intr-un castron, apoi toate ingredientele pentru crema se amesteca intr-un castron apoi se lasa de-o parte pana sunt gata clatitele.
Asamblarea tortului
Avem nevoie de 10 clatite pe un platou intins punem o lingurita de crema in mijloc apoi asezam o foaie de clatita (pentru a nu aluneca tortul). Cu o spatula intindem putina crema peste clatita si apoi mai adaugam o foaie, intindem si pe aceasta si repetam procedeul pana terminam foile. Cu restul de crema putem orna tortul pe toata suprafata lui.
Pentru a orna si mai frumos putem pune felii de banane si nuci pe deasupra.