Ingrediente
Un cozonac
Pentru sirop:
100 g zahar
200 ml apa
Coaja de la o lamaie, o portocala si esenta de rom
Pentru crema:
350 ml smantana dulce de frisca
250g ciocolata neagra
Pentru glazura:
250 g crema de branza
150 ml frisca lichida
200 g visine congelate fara samburi
Menta
Mod de preparare
Se tapeteaza o forma de tort cu felii subtiri de cozonac (restul feliilor se pastreaza pentru celelalte straturi).
Siropul
Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul, iar cand a dat in fiert, se adauga coaja de lamaie, portocala si estenta de rom.
Se ia de pe foc si se toarna cu lingura peste blat.
Crema
Se fierbe smantana cu vanilia, iar cand a dat in clocot se ia de pe foc si se amesteca cu ciocolata maruntita.
Se omogenizeaza bine si se toarna peste blat.
Se acopera cu un alt strat de cozonac, se insiropeaza, se pune crema si tot asa pana cand se termina compozitia.
Glazura
Crema de branza se bate cu o spatula pana cand se inmoaie, se incorporeaza frisca batuta, avand grija sa se mentina o consistenta fina si omogena.
Se unge blatul de tort apoi se orneaza cu visine, menta si ciocolata rasa.
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei