Ingrediente
Pentru blat:
2 gutui
Ghimbir (o bucata mica)
300 g faina
200 g zahar
150 g unt topit
4 oua
100 g nuci tocate marunt
O lingurita praf de copt
O lingurita bicarbonat de sodiu
O lingurita scortisoara
Un praf de nucsoara
Pentru crema:
200 g crema de branza
200 g zahar pudra
O lingurita extract de vanilie
100 g nuci tocate
100 g frisca lichida
Mod de preparare
Blatul
Se
Cand aluatul face primele bule la suprafata, se incorporeaza, treptat, gutuile si ghimbirul rase, nuca si mirodeniile.
Se toarna totul intr-un vas de copt uns cu ulei si se da la copt pentru 30 de minute la 180°C.
Se coace pana devine auriu (facem testul scobitorii), apoi se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca cateva minute.
Crema
Se pun primele 4 ingrediente intr-un bol si se amesteca cu un tel sau cu o spatula pana se omogenizeaza.
Se amesteca cu frisca batuta, apoi se tapeteaza tortul si se da putin la rece pentru a se intari.