Tort de gutui

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:51

Cost estimativ: 35 lei pentru 6-8 persoane


Ingrediente


Pentru blat:
2 gutui
Ghimbir (o bucata mica)
300 g faina
200 g zahar
150 g unt topit
4 oua
100 g nuci tocate marunt
O lingurita praf de copt
O lingurita bicarbonat de sodiu
O lingurita scortisoara
Un praf de nucsoara

Pentru crema:
200 g crema de branza
200 g zahar pudra
O lingurita extract de vanilie
100 g nuci tocate
100 g frisca lichida


Mod de preparare

Blatul
Se
bat ouale cu zaharul, apoi se adauga treptat untul si faina (ce a fost amestecata in prealabil cu praful de copt si bicarbonatul).
Cand aluatul face primele bule la suprafata, se incorporeaza, treptat, gutuile si ghimbirul rase, nuca si mirodeniile.
Se toarna totul intr-un vas de copt uns cu ulei si se da la copt pentru 30 de minute la 180°C.
Se coace pana devine auriu (facem testul scobitorii), apoi se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca cateva minute.


Crema
Se pun primele 4 ingrediente intr-un bol si se amesteca cu un tel sau cu o spatula pana se omogenizeaza.
Se amesteca cu frisca batuta, apoi se tapeteaza tortul si se da putin la rece pentru a se intari.


 

Taguri: