Ingrediente
Pentru blatul de pandispan:
Oua 3 buc
Zahar 70 g
Praf de copt 5 g
Ulei 40 ml
Mirodenii
Faina 60 g
Lamaie 1/2 buc
Pentru crema de iaurt:
Iaurt 900 g
Cirese fara samburi 500 g
Gelatina foi 12 buc
Zahar 150 g
Smantana lichida 100 ml
Mod de preparare
Se pregateste blatul de pandispan.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zahar, se adauga uleiul in ploaie, mirodeniile, galbenusurile si se incorporeaza faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Se toarna compozitia intr-o forma cu pereti detasabili si tapetata cu hartie pergament.
Se coace 35 minute la 180 grade.
Se raceste blatul si se taie in doua.
Se pregateste crema de iaurt.
Iaurtul se bate cu zaharul, gelatina se inmoaie in apa rece, apoi se stoarce si se dizolva in smantana lichida incalzita.
Se amesteca iaurtul cu smantana si se imparte compozitia in doua.
Peste primul strat de pandispan se pune jumatate din crema de iaurt, apoi se presara ciresele si se introduce in frigider 1 ora.
Se scoate se pune celalalt blat de pandispan cu crema de iaurt si cirese.
Se toarna gelatina deasupra tortului si se introduce in frigider inca 1 ora.