Tort de lamaie in cusca de ciocolata

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:53

Cost estimativ: 30 lei pentru 8 persoane


Ingrediente

3 lamai
5 oua
115 g zahar tos
1 plic de gelatina foi (6 foi) sau un plic de gelatina granulata
450 ml smantana de frisca (32%)
2 tablete de ciocolata
Optional, un blat de pandispan


Mod de preparare

Optional, faceti un pandispan ca aici.

Faceti o cusca de ciocolata astfel: topiti ciocolata la bain marie, apoi asezati o forma cilindrica de prajituri pe o hartie de copt si turnati ciocolata pentru a obtine baza rotunda a formei.
Pe o fasie de 5 cm de hartie de copt, dar lunga incat sa inconjoare forma de tort, turnati ciocolata calda (eventual o intindeti cu o pensula). Luati fasia cu ciocolata si infasurati-o in jurul formei de tort in care ati turnat baza. Dati-le la rece impreuna pana se intareste ciocolata. Cand ciocolata s-a intarit, scoateti-le de la rece si indepartati foaia de copt, avand grija sa nu se rupa ciocolata.
Uniti cercul format, cu baza si veti avea o cusca de ciocolata.

Radeti lamaile si puneti-le intr-un castron impreuna cu galbenusurile. Adaugati zaharul si frecati-le cu un tel pana se albesc si devin cremoase si fine. Intr-un castron puneti la inmuiat gelatina in putina apa rece (daca folositi gelatina pudra, apa trebuie doar sa o acopere), iar cand aceasta s-a inmuiat stoarceti de apa si incorporati-o in sucul de lamaie pe care tocmai l-ati incalzit putin pe foc.
Amestecati continuu pana se topeste gelatina, lasati-o sa se raceasca putin, apoi o incorporati in amestecul de galbenusuri, avand grija sa amestecati tot timpul.
Intr-un bol separat bateti frisca pana creste, dar nu s-a intarit de tot.
Incorporati frisca in crema de lamaie, avand grija sa fie un amestec omogen. Bateti albusurile spuma, incroporati-le usor in toata compozitia si turnati in cusca de ciocolata.
Puteti sa puneti blat de pandispan si la baza si deasupra.

Dati la rece timp de 4-5 ore sau chiar peste noapte.


 

Taguri: