Ingrediente
3 lamai
5 oua
115 g zahar tos
1 plic de gelatina foi (6 foi) sau un plic de gelatina granulata
450 ml smantana de frisca (32%)
2 tablete de ciocolata
Optional, un blat de pandispan
Mod de preparare
Optional, faceti un pandispan ca aici.
Faceti o cusca de ciocolata astfel: topiti ciocolata la bain marie, apoi asezati o forma cilindrica de prajituri pe o hartie de copt si turnati ciocolata pentru a obtine baza rotunda a formei.
Radeti lamaile si puneti-le intr-un castron impreuna cu galbenusurile. Adaugati zaharul si frecati-le cu un tel pana se albesc si devin cremoase si fine. Intr-un castron puneti la inmuiat gelatina in putina apa rece (daca folositi gelatina pudra, apa trebuie doar sa o acopere), iar cand aceasta s-a inmuiat stoarceti de apa si incorporati-o in sucul de lamaie pe care tocmai l-ati incalzit putin pe foc. Amestecati continuu pana se topeste gelatina, lasati-o sa se raceasca putin, apoi o incorporati in amestecul de galbenusuri, avand grija sa amestecati tot timpul.
Intr-un bol separat bateti frisca pana creste, dar nu s-a intarit de tot.
Incorporati frisca in crema de lamaie, avand grija sa fie un amestec omogen. Bateti albusurile spuma, incroporati-le usor in toata compozitia si turnati in cusca de ciocolata.
Puteti sa puneti blat de pandispan si la baza si deasupra.
Dati la rece timp de 4-5 ore sau chiar peste noapte.