Ingrediente
300 g malai
O lingurita de sare
1 lingura de unt sau ulei
300 g cascaval
200 g branza telemea
6 oua
300 g carnati oltenesti
2-3 felii bacon
Mod de preparare
Faceti mamaliga astfel:
Puneti o oala la fiert cu 2,5 l apa si sare.
Cand apa a fiert, adaugati malaiul in ploaie si amestecati continuu.
Lasati focul mic si amestecati continuu timp de 10-15 minute pentru a se fierbe malaiul.
Cand s-a fiert, dati jos de pe foc si adaugati untul. Amestecati sa se patrunda cu unt peste tot.
Cand mamaliga s-a racit taiati-o cu o ata pe orizontala, exact ca la tort.
Asezati pe o tava prima felie si puneti deasupra bunatatile (cascaval ras, branza, carnati bacon tocat marunt) in strat egal cu cel de mamaliga.
La sfarsit, faceti 6 adancituri in ultima foaie de mamaliga si spargeti ouale cu grija in ele, presareti sare, cascaval ras si dati ”tortul” la cuptor pana se coc ouale dar galbenusul va ramane moale.
Lasati putin sa se raceasca si taiati felii ca de tort.