Tort "Draga mea prietena"
Cost estimativ: 50 lei pentru 10 persoane
Ingrediente
Pentru blat:
100 g unt topit
8 oua
6 linguri de zahar
4-5 linguri de faina
150 g gem de caise
O lingurita extract de vanilie
200 g ciocolata neagra
Pentru glazura:
100 g ciocolata neagra
200 ml smantana dulce
50 g zahar
Un ou
Pentru ornat:
Zahar, fructe proaspete, alune, migdale,
etc.
Mod de preparare
Blatul
Se bat galbenusurile cu o lingura de zahar, se adauga ciocolata topita si racita (dar lichida), untul topit si extractul de vanilie.
Se bat albusurile spuma, impreuna cu zaharul, ca pentru bezea.
Crema de ciocolata obtinuta anterior, se incorporeaza usor in albusuri, avand grija sa se pastreze textura ferma si spumoasa, apoi se adauga faina, la fel de incet.
Se toarna totul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 de grade, timp de 30 de minute.
Dupa ce s-a racit, blatul se taie pe jumatate si se unge cu gemul de caise.
Glazura
Se topeste la bain marie ciocolata cu smantana si zaharul, pana se topeste zaharul.
Se bate un ou si se adauga peste el putina glazura.
Se omogenizeaza bine si peste el se toarna restul de glazura.
Glazura se toarna peste tort si se lasa sa se raceasca si sa se intareasca.
Se topeste z zaharul pana cand devine auriu, apoi pe o foaie de copt se fac diferite decoratiuni ce vor imbraca tortul. Se imbracatortul in décor de caramel, se orneaza cu fructe proaspete, alune si migdale etc.
Ingrediente
Pentru blat:
100 g unt topit
8 oua
6 linguri de zahar
4-5 linguri de faina
150 g gem de caise
O
lingurita extract de vanilie
200 g ciocolata neagra
Pentru glazura:
100 g ciocolata neagra
200 ml smantana dulce
50 g zahar
Un ou
Pentru ornat:
Zahar, fructe proaspete, alune, migdale, etc.
Mod de preparare
Blatul
Se bat galbenusurile cu o lingura de zahar, se adauga ciocolata topita si racita (dar lichida), untul topit si extractul de vanilie.
Se bat albusurile spuma, impreuna cu zaharul, ca pentru bezea.
Crema de ciocolata obtinuta anterior, se incorporeaza usor in albusuri, avand grija sa se pastreze textura ferma si spumoasa, apoi se adauga faina, la fel de incet.
Se toarna totul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 de grade, timp de 30 de minute.
Dupa ce s-a racit, blatul se taie pe jumatate si se unge cu gemul de caise.
Glazura
Se topeste la bain marie ciocolata cu smantana si zaharul, pana se topeste zaharul.Se bate un ou si se adauga peste el putina glazura. Se omogenizeaza bine si peste el se toarna restul de glazura.
Glazura se toarna peste tort si se lasa sa se raceasca si sa se intareasca.
Se topeste zaharul pana cand devine auriu, apoi pe o foaie de copt se fac diferite decoratiuni ce vor imbraca tortul.
Se imbraca tortul in décor de caramel, se orneaza cu fructe proaspete, alune si migdale etc.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii