Tort Georgette

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:05

Reteta preparata de Cristina Strat


Ingrediente


Pentru blat:
4 oua
150 gr zahar
1/2ceasca cu ulei
130 g faina
5 g praf de copt

Pentru umplutura:
1 cutie mare de compot de ananas sau piersici decojite sau o budinca de ciocolata

Pentru crema de vanilie:
800 ml lapte
4-5 oua
70 g amidon alimentar pentru prajituri
1 plic zahar vanilat sau baton de vanilie
175 g zahar

Pentru decor:
1 kiwi
1 portocala
1
strugure


Mod de preparare

Blatul
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul cate putin.
Peste, se pun galbenusurile frecate cu uleiul, invartind cu o spatula. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt in 3 ture, data prin strecuratoarea de ceai si se amesteca cu spatula de jos in sus.

Se pune compozitia intr-o tava de tort cu inel de 26 cm in care am pus, ulterior, hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit cam 20-25 min, foc potrivit. Se verifica cu scobitoarea.
Se lasa blatul la racit.

Cand s-a racit blatul, se taie in doua, se insiropeaza cu zeama de la compotul de piersici, iar in mijloc se pune piureul de piersici.

Sfat!
Noi am ales piureul de piersici dar voi puteti alege o budinca de ciocolata sau piure din ananas din compot.

Daca se opteaza pentru budinca de ciocolata, se face si un sirop simplu din 300 ml apa, 150 g zahar si esenta de vanilie, cu care se insiropeaza blatul.

Se asambleaza intr-o tava de tort cu inel de 28 cm (Atentie: s-a copt in tava cu 26 cm, se asambleaza in cea cu 28), se pune crema preferata la mijloc, iar deasupra se toarna crema de vanilie.



Crema de vanilie
350 ml lapte rece, 60 g amidon si 4 galbenusuri (amestecate inainte in alt bol) se pun in 350 ml lapte cald, pe foc, in care am adaugat zaharul.
Se amesteca la foc mic pana se ingroasa iar la final punem un zahar vanilat sau un baton de vanilie.

Se orneaza cu fructe exotice!

 

Taguri: