Tort Krantz

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:04

Reteta preparata de Carmen Maidan


Ingrediente

10 oua
6 linguri faina
500 g miez de nuca
250 g zahar
jumatate pachet de unt
100 g cacao
500 ml lapte


Mod de preparare

Blatul
Separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le batem spuma si adaugam 400 g miez de nuca macinat si amestecam usor.
Pe dosul unei tavi asezam o foaie taiata dupa forma tavi.
Luam din compozitia de blat si asezam pe dosul tavii, rand pe rand blaturile de tort (6 bucati) si le coacem la 220 de grade. Se lasa la racit.

Crema
Pentru crema amestecam cele 10 galbenusuri cu 150 g de zahar, adaugam faina, laptele si un baton de vanilie.
Asezam cratita pe foc si amestecam pana se ingroasa crema. Luam de pe foc, adaugam pe rand cacaua si untul, amestecand continuu.

Se lasa la racit.

Krantzul
Se topeste zaharul pana devine auriu, adaugam miezul de nuca (100 g), luam de pe foc si asezam krantzul pe o tava de inox unsa cu un pic de ulei si o dam la rece pana se intareste.
Dupa ce sa racit, il tocam marunt cu un cutit bine ascutit, formand bucatele de krantz.

Asamblarea
Pe o farfurie rotunda punem primul blat, apoi crema si alternam blat, crema pana cand terminam toate foile.

Imbracam tortul cu crema si ornam cu krantz.


 

Taguri: