Tort Krantz de vara

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:53

Cost estimativ: 35 lei pentru 8 persoane


Ingrediente

Pentru blat:
4 oua
4 linguri de zahar
2 linguri de faina
2 linguri de gris
1 portocala

Pentru crema:
300 g ciocolata alba
25 g unt
200 ml smantana de frisca
3 linguri de zahar pudra

Pentru Krantz:
10 linguri de zahar
100 g nuci
2-3 linguri de apa


Mod de preparare

Blatul
Bateti albusurile spuma, adaugati zaharul si continuati ca la bezea pana se intareste albusul.

Adaugati peste albusuri, galbenusurile frecate putin. Adaugati treptat faina si grisul, amestecand cu grija sa se pastreze consistenta spumoasa.
Se intinde pe o tava in strat de maxim 2 cm.
Se da la cuptor la 180°C timp de 25-30 minute.
Se lasa sa se raceasca, se insiropeaza cu sucul de portocala, apoi taiati o bucata pe care o puneti la baza tortului intr-o forma cu fund detasabil.


Crema
Topiti ciocolata impreuna cu untul si bateti frisca cu putin zahar pudra daca aceasta nu este indulcita.
Frisca batuta putin (cat sa se tina) se amesteca cu ciocolata treptat avand grija sa se pastreze consistenta pufoasa, apoi turnati crema peste blatul de pandispan.

Krantz
Prajiti nucile intr-o tigaie sa devina usor crocante, topiti zharul intr-o craticioara impreuna cu apa pana devine auriu inchis.

Turnati caramelul obtinut peste nuci si apoi turnati totul peste foaie de copt in strat foarte subtire.
Lasati sa se raceasca, apoi zdrobiti bine in robotul de bucatarie.
Tapetati bine tortul cu mult Krantz crocant.
Lasati la rece timp de 3-4 ore apoi serviti.


 

Taguri: