Ingrediente
5 oua
250 g unt proaspat
200g zahar
250 g faina
200 g migdale pisate
O lingurita scortisoara
Coaja de la o lamaie
Marmelada
Zahar pudra pentru servit
Mod de preparare
Se freaca untul tinut la temperatura camerei pana devine cremos, apoi se adauga ouale si zaharul.
Din faina cernuta impreuna cu scortisoara, se face o gramajoara pe masa de lucru, iar in mijlocul acesteia se face o gropita in care se pune compozitia de unt cu ou si zahar.
Se rade coaja de lamaie peste si se framanta un aluat fraged.
Cand aluatul s-a legat, se adauga migdalele prajite si pisate cat mai marunt.
Aluatul se imparte in doua, prima parte se intinde si se aseaza pe o forma de copt, iar din a doua se fac fasii din care vom forma capacul tartei.
Marmelada se aseaza peste prima foaie apoi din fasiile ramase se formeaza un capac sub forma unui “gratar” cu care se acopera tarta.
Se da la cuptorul incins la 180°C timp de 30-40 minute pana ce aluatul devine auriu.
Se scoate de la cuptor si se presara cu zahar pudra, se serveste rece.