Tort “Pentru Mama”

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:17

Un desert plin de fructe!

Ingrediente


Pentru blat:

Oua 3 buc
Zahar 60 g
Unt 50 g
Faina 60 g
Sare
Mirodenii

Pentru crema:

Ananas 1 buc
Branza de vaci 250 g
Frisca lichida 250 g
Gelatina 6 foi
Zahar pudra 80 g
Mirodenii


Mod de preparare

Pentru blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat albusurile spuma cu zaharul turnat in ploaie. Galbenusurile, untul si mirodeniile se bat spuma. Se incorporeaza albusurile peste galbenusuri, apoi se adauga faina. Compozitia se pune intr-o forma cu pereti detasabili tapetata cu hartie pentru copt. Se coace 25-30 minute la 160 grade. Se raceste si se pastreaza blatul in forma.

Pentru crema:
Ananasul se curata de coaja si se taie cuburi. Se pune gelatina la inmuiat in apa rece.

Se pune branza la scurs, se mixeaza cu zaharul si mirodeniile. Se incorporeaza frisca batuta, apoi gelatina stoarsa si cuburile de ananas.
Crema se toarna peste blat si se da la rece pentru 2-3 ore. Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se orneaza dupa preferinta.

 

Taguri: