Ingrediente
Pentru blat:
4 oua
4 linguri de zahar
3 linguri de faina
2 linguri de cacao
2 linguri de unt topit sau de ulei
Pentru crema:
4 albusuri
4 linguri de zahar
2 tablete de ciocolata neagra
3-4 linguri smantana dulce
Optional sirop:
5 linguri de zahra
50 ml apa
Coaja de portocala
Mod de preparare
Blat de pandispan negru
Bateti albusurile ca pentru bezea impreuna cu zaharul, adaugati galbenusurile (pe care
Turnati compozitia intr-o forma rotunda de 21 cm si dat la cuptorul incins la 180°C, timp de 30 min.
Crema de ciocolata
Topiti ciocolata la baine marie si amestecati-o cu smantana pana se omogenizeaza.
Ciocolata obtinuta adaugati-o peste albusurile batute spuma ca pentru bezea impreuna cu zaharul, avand grija sa pastram consistenta spumoasa.
Asamblati punand straturi succesive de blat si crema, apoi dati la rece cel putin 2 ore.
Optional blatul se insiropeaza cu un sirop ce il obtineti prin fierberea ingredientelor de mai sus, pana dau in clocot.