Tot ce trebuie să știe un bărbat care dorește să își vopsească părul

Author: Madalina Maftei

Ai decis că vrei să-ți vopsești părul, însă te temi să o faci pentru că ești bărbat? Crezi că vopsitul părului este doar ceva ce femeile fac? Vrei să te vopsești, dar îți dorești un produs dedicat bărbaților, astfel încât părul tău să pară că are o culoare naturală?

Dacă ai toate aceste întrebări și temeri, ești la locul potrivit. Vopsirea părului poate fi o modalitate excelentă de a-ți schimbă aspectul și de a-ți exprima personalitatea, dar poate fi și o experiență stresantă pentru un bărbat care nu a mai făcut-o până acum. Dacă te decizi să faci asta, să știi că nu ar trebui să arate ca un auto-experiment eșuat. Ești un bărbat căruia îi pasă de aspectul lui și vrea să arate cool și natural, nu-i așa? Să ne uităm la actori sau personalități internaționale. Brad Pitt, Arnold Schwarzenegger, Nicholas Cage, Johnny Depp, Tom Cruise și Jared Leto sunt doar câteva nume cunoscute care au sau au avut părul vopsit de-a lungul timpului. Sunt bărbați care și-au vopsit părul în mod regulat și au reușit să obțină nuanța potrivită. Este bine de știut însă că bărbații își vopsesc părul de obicei din motive diferite decât femeile. Rareori urmează o anumită tendință, dar de obicei, o fac pentru că doresc să îi ofere părului mai mult volum și culoare. Deci, dacă vrei să-ți vopsești părul pentru prima dată, s-ar putea să nu știi de unde să începi.

Așadar, dacă dorești să te vopsești, însă vrei să păstrezi secretul, ești la locul potrivit. Vom începe prin a-ți spune că ai nevoie totuși de puține cunoștințe și sfaturi de la experți înainte de a face acest pas. Nu este nicio rușine să mergi la un salon pentru a-ți vopsi părul, însă din cauza unor preconcepții, mulți bărbați evita să facă asta. Totuși, dacă dorești să te vopsești acasă sau te va ajuta cineva să-ți schimbi culoarea părului, îți vom oferim câteva sfaturi ce, cu siguranță, te vor ajuta.

1.Vopsește-ți părul în culori naturale

Ca bărbat, simți că vei ieși mereu în evidență dacă ai părul vopsit. Nu contează cum abordezi problema. Doar gândul că ceva nu merge bine, sau faptul că vei arăta ca un membru al unei trupe de băieți din anii '90, te împiedică pe tine, dar și pe cei mai mulți bărbați, să întri într-un salon de beauty și să dorești să-ți vopsești părul. Potrivit experților, nu este absolut nimic greșit însă în a face asta. Există o serie de metode de colorare care sunt adaptate pentru bărbați pentru a adăuga vizual textură și volum culorii naturale a părului, fără a fi vizibil. Părul bărbaților este în mod natural mai cenușiu decât părul femeilor. Deci este important să păstrăm culoarea. Înainte de a începe vopsirea, verifică întotdeauna dacă părul este suficient de lung pentru a putea aplica vopseaua. Trebuie lăsată cât mai multă culoare naturală a părului, astfel încât să fie greu de observat când crește. De asemenea, alege vopsea specială pentru bărbați. La Decryso.ro vei găsi vopseaua care te va ajută în acest proces. 

Există o serie de etape intermediare când vine vorba de întrebarea: să mă vopsesc sau nu? Înainte de a vopsi întreg părul într-o singură culoare, ia în considerare accentele. Arată cel mai natural. Un alt sfat profesionist? Nu lăsa prea mult timp să treacă între două vopsiri pentru a menține creșterea părului la rădăcina într-un mod minim. Și întotdeauna este mai bine să-ți tunzi părul înainte de a-l vopsi, chiar dacă ai părul mai scurt. 

 2.Ai răbdare

Nu te aștepta să observe toată lumea când te duci pentru prima dată la colorat. Altfel s-ar putea să fii dezamăgit. Ideea este că prea puține persoane spre deloc să observe părul tău colorat. În caz contrar, vei afișa un aspect ce nu va arăta natural. Părul bărbaților trebuie să aibă mereu un aspect fresh. Poți chiar să apelezi la șuvițe dacă ai părul mai lung, însă fă-o astfel încât să arată ca și cum abia te-ai întors din vacanță, cu părul ușor decolorat de soare. Este posibil că prima vopsire să nu iasă exact cum îți dorești. Nu trebuie să te oprești sau să fii dezamăgit. Îți vei găsi culoarea perfectă. Fă-ți timp și amintește-ți că obținerea culorii părului pe care o dorești poate necesită mai multe ședințe de vopsite. Ai grijă atunci când alegi culoarea potrivită! Chiar dacă cauți o schimbare majoră și vrei un păr mai deschis, trebuie să iei în considerare că va dura mai mult să revii la culoarea naturală a părului.

3. Trebuie să ai încredere

A treia și cea mai importantă regulă în lumea vopsirii părului este încrederea. Industria produselor de îngrijire pentru bărbați este în plină expansiune și devine destul de normal ca și bărbaților să le pese de aspectul lor. Dacă acum 10 ani, ca bărbat, era puțin ciudat să folosești cosmetice sau vopsea de păr, astăzi nu este nimic în neregulă ca un bărbat să aibă grijă de aspectul său. Și asta include și vopsirea părului. Nu trebuie să-ți fie rușine. Bărbatul din ziua de astăzi are atât de multe opțiuni noi și interesante atunci când vine vorba de la îngrijirea părului, așa că ar fi păcat să nu încerci. 

4. Sfaturi utile

Dacă vrei să acoperi părul gri, optează pentru o vopsea pe bază de plante. Acestea sunt fără amoniac, deci nu sunt amestecate cu peroxizi, și asigură un rezultat mai soft, natural. Tranzițiile sunt, de asemenea, mai graduale pe măsură ce părul crește înapoi.

O bună îngrijire trebuie continuată și acasă. Mulți bărbați uită să balsam, dar cu părul vopsit este o necesitate! 

De asemenea, atunci când te vopsești, trebuie să ai întotdeauna în vedere că părul sănătos arată în general mai bine decât părul deteriorat. Uneori poate fi mai bine să ajungi treptat la culoarea dorită a părului decât să îți pui în pericol sănătatea părului cu o vopsire bruscă.