Tot ce trebuie să știi despre bonurile de masă 2023. Ce valoare maximă s-a decis

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 07 apr 2023, 13:56

Tot ce trebuie să știi despre bonurile de masă 2023

Sursa: PixaBay

Iată tot ce trebuie să știe angajații care primesc vouchere de masă la locul de muncă.

Până cel puțin în septembrie 2023, Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii au decis să mențină valoarea maximă a voucherelor de masă la 30 de lei.

Tot ce trebuie să știi despre bonurile de masă 2023

Pentru prima jumătate a anului 2023, angajatorii nu vor putea oferi bonuri de masă cu o valoare mai mare de 30 de lei.

Decizia a fost luată în contextul majorării valorii maxime a voucherelor de masă, de la 20,17 lei la 30 de lei, în luna iulie a anului precedent.

Citește și: Pensii 2023. Opt milioane de români primesc o veste bună în luna aprilie. Este vorba de aproximativ 100 de miliarde de lei

Din luna octombrie 2023, va fi posibilă o nouă creștere a valorii bonurile de masă, după ce vor fi decise noile valori pentru semestrul II.

De reținut este că angajatorii pot distribui vouchere de masă cu valori mai mici decât valoarea maximă prevăzută prin ordinul de ministru.

Bonurile de masă reprezintă unul dintre avantajele salariale acordate angajaților și au ca scop acoperirea cheltuielilor cu masa. Voucherele pot fi folosite conform anumitor reguli și în anumite locuri, fiind emise sub forma de bilete de valoare.

Bonurile de masă reprezintă un beneficiu salarial foarte apreciat de angajați, deoarece le dă ocazia să pună bani deoparte când vine vorba de cheltuielile pentru masă.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Voucherele de masă se acordă sub formă de bilete de valoare și pot fi folosite în anumite condiții și în anumite locații, fiind considerate venituri neimpozabile.

Citește și: Bonuri de masă 2023. Care va fi valoarea acestora pentru primul semestru al anului

Dacă vorbim de angajații care au un salariu mic, bonurile de masă pot fi și o sursă importantă de venit suplimentar, care pot contribui la îmbunătățirea standardului de viață.

Angajații care pot primi 300 de lei de Paște

Începând de săptămâna aceasta, angajații pot să primească un mic cadou financiar de Paște, în valoare de 300 de lei, dar totul depinde de dorința angajatorilor.

Orice angajator le poate oferi, dar nu este obligatoriu.

Mai mult decât atât, suma maximă ce poate fi oferită de către angajatori de Paște este de 300 de lei, iar angajatorii nu trebuie să plătească nicio taxă. De asemenea, pentru ca angajatul să beneficieze de această sumă, trebuie să fie angajat cu un contract de muncă.

Dacă doresc, angajatorii pot să ofere chiar și o sumă mai mare de 300 de lei, dar, pentru această diferență, vor trebui să plătească o anumită taxă la ANAF.

Angajatorii care nu respectă regulile menționate anterior vor fi amendați cu până la 35.700 de lei.

Conform Codului Fiscal, sume de bani precum celei menționate anterior se pot acorda și când se sărbătorește Crăciunul, ziua de 8 martie, ziua de 1 iunie sau ale sărbători similare cultelor religioase.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?