Tot ce trebuie sa stiti inainte de a apela la aparat dentar!

Author: O.P.

Montarea unui aparat dentar poate fi o experienta descurajanta. Dar nu trebuie sa fie deloc asa. Cu informatii si sfaturi potrivite, precum si cu alegerea cabinetului potrivit, aparatul dentar va fi o experienta frumoasa si cu multe beneficii. Va recomadnam sa apelati la clinica https://www.dentaline-clinic.ro pentru aparate dentare, dar si alte servicii cum ar fi implanturi, fatete dentare, tratamente pentru carii, chirurgie orala, parodontologie si multe altele.

 

Revenind la aparatul dentar, iata ce trebuie sa stiti inainte de a apela la acest serviciu:

 

Dintii strambi pot fi o problema reala, indiferent de varsta pe care o aveti sau in ce conditie se afla cavitatea bucala. O mare problema este cea estetica, deoarece dintii nealiniati si neobisnuit plasati sunt considerati a fi urati si pot crea probleme sociale traumatizante. Chiar daca un pacient are o igiena orala excelenta, acest lucru nu ii impiedica pe oameni sa emita judecati negative in privinta dintilor strambi.

 

Acesta este motivul pentru care medicii stomatologi sunt foarte atenti la procesul dezvoltarii dintilor permanenti, la copii. De indata ce dintii permanenti au inceput sa apara, cresterea si formarea lor pot fi urmarite, pentru a va asigura ca sunt complet sanatosi. Daca se formeaza dinti strambi, copilaria este momentul perfect pentru a se impune masuri corective. Gura este in continua crestere pana la 18 ani, astfel incat tesuturile sunt mai maleabile si flexibile decat ar fi la un adult. Este mult mai bine pentru un copil daca dintii strambi pot fi fixati inainte de debutul adolescentei, deoarece acesta este un moment in care aspectul inseamna totul. Dintii imperfecti sau nealiniati pot duce la provocari sociale si emotionale.

 

Puteti avea aparat dentar la orice varsta

 

Aparatul dentar este cel mai frecvent asociat cu adolescentii, pur si simplu pentru ca acest la acestia se vad cel mai bine dintii strambi. Cu toate acestea, nu exista o limita de varsta pentru acest tip de tratament corectiv. Puteti utiliza aparatul dentar pentru a corecta dintii nealiniati la orice varsta, atat timp cat dintii si gingiile sunt sanatoase. Aparatele dentare nu sunt potrivite pentru pacientii cu gingii slabite sau sanatate dentara slaba. Acest lucru se datoreaza faptului ca pun o presiune suplimentara asupra gingiilor. In mod firesc, trebuie sa aveti tesut de gingie dur, robust si flexibil. Este din ce in ce mai obisnuit ca adultii sa poarte aparate dentare. 

 

Dintii drepti nu sunt totul

 

Presupunerea ca aparatul dentar este creat doar pentru a oferi unui pacient dinti perfect drepti este falsa. Desi acesta este unul dintre principalele obiective ale purtarii aparatului, acesta nu este singurul obiectiv. Aparatele dentare obtin mult mai multe. Acesta este motivul pentru care, atunci cand un pacient vine la cabinet pentru un aparat dentar, medicul specialist ii examineaza gura pentru o multime de probleme diferite. Va pune multe intrebari, dar ceea ce incearca sa faca este sa elaboreze o revizuire orala cuprinzatoare. Acesta ar putea intreba daca ati avut vreodata durere la nivelul maxilarului. Aveti vreodata probleme cu sangerarea gingiilor? Unul dintre dinti se misca sau este zgariat? Orice va cere ortodontul, cere cu un motiv intemeiat, asa ca dati un raspuns sincer. Aveti rabdare si urmati intocmai sfatul specialistului.

 

Muscatura dvs. poate, de asemenea, sa fie rezolvata

 

Pe langa faptul ca determina daca dintii dvs. sunt drepti, ortodontul dvs. va verifica daca muscarea dvs. este sanatoasa. „Muscatura” este ceea ce se intampla cand inchideti cele doua randuri de dinti si apoi le deschideti din nou. Cand faceti acest lucru, randurile ar trebui sa se intalneasca, dar sa nu macine sau sa prezinte prea multa abraziune. In mod similar, nu trebuie sa existe goluri mari de-a lungul liniei in care se intalnesc cele doua randuri de dinti. Aceasta este o parte importanta a asigurarii functionarii corecte a gurii. Problemele legate de muscatura dvs. pot duce la dureri de cap si probleme cu mestecarea si vorbirea, daca sunt lasate netratate. Asadar, nu uitati ca programarile pentru ortodont sunt mai mult decat sa decida daca aveti sau nu nevoie de aparat dentar. Acestea pot insemna diferenta dintre o solutie rapida pentru o disfunctie minora si o problema neobservata care se transforma intr-o provocare majora.

 

Ortodontul dumneavoastra este un expert

 

Relatia dintre ortodonti si stomatologii obisnuiti poate fi uneori confuza. In termeni simpli, un ortodont este special instruit in miscarea dentara si functia maxilarului. Deci, ei stiu toate lucrurile pe care le face un stomatolog obisnuit, dar domeniul lor de specialitate este modul in care dintii se misca in gura. Acest lucru le face alegerea perfecta pentru prescrierea, montarea si monitorizarea aparatelor dentare. In unele cazuri, stomatologii se ofera sa monteze aparate dentare. Desi acest lucru nu este intotdeauna un lucru rau de facut, realitatea este ca medicii stomatologi nu au aceeasi pregatire ca si ortodontii. Exista intotdeauna o sansa ca dentistul sa monteze gresit aparatul si trebuie sa platiti mai mult pentru a repara. Asadar, apelati la ortodont.

 

Doi ani este perioada medie de tratament

 

Durata tipica a tratamentului este in jur de doi ani, dar propriul prognostic va depinde de cat de mult efort trebuie depus pentru a indrepta dintii si a repara muscatura. Exista anumite metode care pot fi utilizate pentru alinierea dintilor mai rapid, dar acestea nu sunt, in general, recomandate, decat in anumite situatii. Aceste metode rapide implica de obicei o interventie chirurgicala minora la maxilar. Ele aliniaza dintii in aproximativ sase luni, dar procesul de vindecare este dureros si complicat. Din acest motiv, specialistul dvs. va incerca intotdeauna sa va convinga sa faceti alegerea cea mai usoara. 

 

Acestea sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti despre montarea aparatelor dentare. Pentru mai multe informatii, cereti sfatul specialistilor de la Dentaline Clinic.

 

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.