Tot mai multe localitati au intrat deja in scenariul rosu, iar o comuna din judetul Olt a fost carantinata! Iata unde se inchid scolile!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 22 iul 2022, 05:40
localitati in scenariul rosu Foto(4)
Localitati in care indicele de incidenta a noilor cazuri de COVID-19 a ajuns sau a depasit 3 la mia de locuitori au trecut in scenariul rosu.

Autoritatile din mai multe localitati din tara au decis sa treaca la scenariul rosu, dupa ce rata de incidenta a noilor cazuri de infectare cu COVID-19 a crescut alarmant.

Din ce in ce mai multe localitati din Romania au trecut la scenariul rosu, din cauza cresterii coeficientului infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, la peste 3.
La cel mai recent raport transmis de Grupul de Comunicare Strategica, din data de joi, 4 martie 2021, s-au inregistrat 4271 de noi cazuri de infectare cu COVID-19, inca 98 de decese, iar in sectiile ATI sunt in prezent 1070 de pacienti in stare critica.

Citeste si: Bilanț coronavirus 4 martie 2021: Numărul pacienților de la Terapie Intensivă explodează! Câte cazuri noi au fost identificate

Autoritatile din mai multe localitati din tara au adoptat scenariul rosu!

Dupa ce in weekendul trecut, autoritatile din 17 localitati din jurul Bucurestiului au intrat in scenariul rosu, din cauza cresterii alarmante a numarului de noi cazuri de COVID-19 raportate, apoi pe data de 1 martie, s-au adaugat alte cinci localitati din judetul Iasi, care au decis sa adopte scenariul rosu, zilele

trecute Comitetul Judeatean pentru Situatii de Urgenta Bihor a decis ca sapte localitati din judet sa treaca la scenariul rosu. Iar intr-o comuna din judetul Olt s-a decis intrarea in carantina zonala pentru doua saptamani.

Astfel, in judetul Bihor, in sapte localitati, incidenta cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depasit 3 la mia de locuitori si autoritatile au hotarat ca activitatea unitatilor de invatamant preuniversitar si cea a unitatilor din domeniul HoReCa, cultural si de divertisment sa se desfasoare conform scenariului rosu.

"Impactul deciziei de a trece la cursuri online în învăţământul preuniversitar este redus de faptul că preşcolarii şi elevii din ciclul primar sunt în vacanţă timp de o săptămână, interval după care situaţia va fi reanalizată", s-a transmis intr-un comunicat al Cancelariei Prefectului, potrivit romaniatv.net

Localitatile din Judetul Bihor in care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000

de locuitori a ajuns la peste 3, in urma analizei relaizate de Direcţia de Sănătate Publică Bihor (DSP) sunt urmatoarele: Sântandrei, Toboliu, Sânnicolau Român, Hidişelu de Sus, Sânmartin, Căbeşti şi Bratca.

Masurile de sanatate publica impuse in cadrul localitatilor care au trecut deja la scenariul rosu sunt: purtarea obligatorie a mastii ai atat în interior, cat şi în toate spatiile deschise, in asa fel incat sa acopere nasul si gura, de catre toate persoanele cu varsta mai mare de 5 ani; suspendarea activitatii cu publicul a restaurantelor si cafenelelor in interior si permiterea functionarii

teraselor si livrarii la domiciliu; suspendarea activitatii cu publicul a operatorilor licentiati din domeniul jocurilor de noroc si de asemenea suspendarea activitatii cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Noi focare de coronavirus in Romania! S-a recurs la scenariul rosu! Iata in ce localitati s-a luat aceasta masura!

In judetul Olt, o comuna intra in carantina! Rata de incidenta a cazurilor de COVID-19 a ajuns la peste 13 la mia de locuitori!

In data de 4 martie 2021, autoritatile din judetul Olt au hotarat ca in comuna Visina Noua sa se intre in carantina zonala pe durata a doua saptamani, incepand din 4 martie, pentru limitarea raspandirii noului coronavirus, ca urmare a faptului ca incidenta noilor cazuri de COVID-19 a ajuns miercuri la 13,61 la mia de locuitori. Astfel hotararea in ceea ce priveste carantinarea zonala a localitatii Visina Noua a fost luata miercuri de catre Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Olt, la propunerea Directiei de Sanatate Publica Olt.

Conform unui comunicat transmis de Prefectura Olt, in perioada carantinei zonale in comuna Visina Noua se vor aplica mai multe interdicţii precum: iesirea persoanelor din locuinte se va face doar pe baza de declaratie pe proprie raspundere iar activitatiile cu publicul in restaurante si baruri au fost interzise atat in interiorul, cat si pe terase. Se pot face insa in continuare livrari la domiciliu. Si se asemenea, scoala din comuna Visina Noua isi va desfasura cursurile doar in regim online vreme de doua saptamani.

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Românii care vor intra în carantină din 4 martie. Ordinul a venit din partea Prefectului

Chiar si in judetul Gorj s-a trecut la scenariul rosu in municipiul Targu-Jiu si alte noua localitati precum: Ciuperceni, Bărbăteşti, Stejari, Turcineşti, Bolboşi, Rovinari, Fărcăşeşti, Novaci, Turceni. Decizia a fost luata de catre Comitetului pentru Situatii de Urgenta Gorj, ca urmare a cresterii indicelui de incidenta a noilor cazuri de COVID-19 la peste 3 la mia de locuitori.

"În conformitate cu prevederile H.G. nr.35/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul Românie şi Tabelul cu incidenţa cazurilor pe localităţi în ultimele 14 zile întocmit de DSP Gorj nr. 3137 din 03.03.2021, având în vedere că a fost depăşită valoarea indicelui de incidenţă de 3/1000 de locuitori pentru localităţile Târgu-Jiu (3,15), Ciuperceni (5,17), Fărcăşeşti (3,18) şi Novaci (3,18), pentru perioada 04.03.2021, ora 00:00 – 17.03.2021, ora 24:00, se dispun următoarele măsuri:
1. Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.
2. Se interzice activitatea cu publicul a restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare.
3. Măsurile prevăzute la pct. 1 şi pct.2 se aplică şi operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.
4. Se interzice organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.
5. Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
6. Se interzice organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum şi organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale", s-a transmis printr-un comunicat al Comitetului pentru Situatii de Urgenta Gorj, potrivit adevarul.ro

Citeste si: Vești proaste! Sunt la un pas de carantină. Primarul a făcut anunțul. Ce oraș ar putea intra în izolare