Tot mai multe persoane mor din cauza streptococului A! Au fost înregistrate 60 de decese în ultimele luni

Author: Lavinia Medrea

Au fost înregistrate 60 de decese în ultimele luni

Sursa: PixaBay

Din septembrie și până în prezent au fost înregistrate 60 de decese cauzate de streptococul A, printre care se află și copii.

Streptococul A a cauzat multe morți în rândul copiilor, în Marea Britanie. Din luna septembrie și până în prezent au fost înregistrate 60 de decese. Specialiștii spun că interacțiunile dese între copii sunt cauza transmiterii infecției

Streptococul A face victime în Marea Britanie în rândul copiilor

Streptococul A face victime în Marea Britanie în rândul copiilor
[Sursa: PixaBay]

Infecția cu streptococul A duce la scarlatină sau infecții în gât. Deși nu există, în prezent, alte tulpini mai periculoase, copiii care intră în contact cu bacteria și se infectează evoluează rapid în boală, lucru care duce la creșterea temperaturii în mod exagerat, simptom care, în unele cazuri, poate duce la moarte.

Citește și: “Mami, simt că mor”. Mărturisirile cutremurătoare ale unor părinți care și-au pierdut fiica de numai 5 ani din cauza nepăsării medicilor

Conform specialiștilor, este cel mai mare val de infecții cu streptococul A din ultimii cinci ani.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Cum se transmite streptococul A și care sunt simptomele

Streptococul A se transmite prin:

Citește și: Ce trebuie să faci dacă vrei să te vaccinezi antigripal direct în farmacii. Iată toate detaliile

  • Inhalarea picăturilor din secrețiile nazale sau din gât când persoana infectată tușește sau strănută;
  • Contactul cu rănile sau leziunile de piele infectate.

În general, bacteriile nu sunt contactate în mod obișnuit, dar uneori pot fi luate în medii închise precum dormitoare, școli sau unități militare.

După 24 de ore de tratament cu antibiotic, persoana afectată nu va mai fi contagioasă, potrivit Regina Maria

Simptomele streptococului A sunt diferite, în funcție de localizare:

  • Celulita: Pielea infectată devine roșie, iar țesutul se inflamează, cauzând durere;
  • Impedigo: răni cu cruste galbene
  • Fasceită necrozantă: țesutul conjunctiv care acoperă mușchii (fascia) se infectează. Persoana are brusc frisoane, febră și durere severă și sensibilitate în zona afectată. Pielea poate să aibă un aspect normal până ce infecția se agravează.
  • Infecția gâtului (faringită): apare mai ales la copiii cu vârste între 5- 15 ani. Copiii mai mici de trei ani fac rar infecții streptococice. Simptomele apar brusc: gâtul devine dureros, apar frisoane, febră, dureri de cap, greață, vărsături și o stare generală de rău. Gâtul este roșu intens, iar amigdalele sunt tumefiate, cu sau fără puroi. Ganglionii limfatici sunt mari și dureroși. Copiii de trei ani pot doar să aibă secreții nazale.
  • Scarlatina: inițial apare pe față, apoi pe trunchi și picioare. Erupția este aspră la atingere și este mai intensă în zona pliurilor. Este afectat și limba, inițial este acoperită de un depozit alb-slăninos. Apare, în special, la copii.