Tot mai mulți copii se întorc de la grădiniță sau școală cu alergii. Părinții trag un semnal de alarmă! De la ce ar veni problema!

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 08 ian 2023, 02:05

Tot mai mulți copii se întorc de la grădiniță sau școală cu alergii

Sursa: Facebook

Tot mai multe cazuri de copii care se întorc de la grădiniță sau școală cu alergii au apărut în ultima perioadă.

Problema ar reprezenta-o dezinfectanții de proastă calitate care se regăsesc în școli și grădinițe.

"În urmă cu 2 săptămâni am luat-o de la școală la ora 13 și mi-a spus: mami, mă ustură mânuţa. Toată porțiunea această era roșie și o ustură. Nu am dus-o la grădi vreo 5 zile. Bubițele, zona roșie se ameliorase. Apoi am dus-o iar, aceeaşi problemă", a declarat mama unui copil de la grădinița numărul 246 din Capitală, Mădălina Popa, pentru observatornews.ro

Potrivit publicației citate, mai mulți copii de la grădinița respectivă s-au întors acasă cu alergii.

Părinții consideră că problema provine de la dezinfectanții ieftini și săpunurile de proastă calitate.

"I-am dus săpun de acasă, să aibă săpunul ei, să înlăturăm o cauză care ar putea fi, dar tot e aceeaşi problemă", a mai declarat Mădălina Popa. 

Citeste si: Care sunt diferențele dintre răceală, COVID-19 și gripă? Medicul Adrian Marinescu a explicat cum putem deosebi aceste afecțiuni, la Dimineața cu noi, 28 martie

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Tot mai mulți copii se întorc de la grădiniță sau școală cu alergii

Cele mai multe probleme s-ar fi înregistrat în sectoarele 6, 1 și 2.

Reprezentanţii administraţiei Şcolilor din Sectorul 6 nu au oferit o explicaţie la numeroasele cazuri de apariție a alergiilor în rândul copiilor de la grădinițele și școlile din sector, dar au testat calitatea apei şi au schimbat săpunurile, informează publicația citată.

"Până acum nu au fost identificate nereguli şi probleme. Este cumva un cumul de factori al frecvenței folosirii substanțelor în grădinițe și pielea copiilor sensibilă. Pentru copiii cu alergii permitem părinților să vină cu produsele de acasă", a declarat viceprimarul sectorului 6, Alexandru Gâdiuță.

"Fiind și alți copii de la alte grădinițe, clar este acolo (n.r.: problema). Aceste bubițe apar când o iau de la grădi.

Nu mi s-a întâmplat să merg în parc și când ajung acasă să aibă mânuțele roșii și să o usture. Această problemă este şi la alte grădinițe, deci nu m-am gândit că poate să fie din parc, cum mi-a sugerat doamna director. Am cerut acele documente pentru a vedea și eu ce conțin, dar nu mi s-au dat. Sunt şi alți copii din alte grădinițe. Deci nu e un caz izolat. Sunt
de acord să se facă curățenie, dar nu cu aceste produse care miros puternic și sunt dure pentru mânuţele lor"
, a mai declarat Mădălina Popa.

" S-a cam dat din umeri. Am înţeles că undeva la 30 de copii sunt prea puţini ca să se ia o măsură, ceea ce mi se pare destul de nepotrivit, să faci o asemenea afirmaţie", a declarat mama unui alt copil întors acasă cu alergie, Gabriela Soare. 

Citeste si: Sfatul specialistului la Dimineața cu noi, 4 aprilie 2022: cum se tratează dermatita atopică? Iată care sunt principalele cauze și metode de tratament pentru această afecțiune a pielii!

 

Taguri: