Toti barbatii singuri trebuie sa afle asta. E incredibil ce se intampla cu corpurile lor dupa ce SE CASATORESC!

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 26 sep 2020, 17:40

Casnicia dauneaza grav greutatii, sustin cercetatorii elvetieni.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Basel au comparat indexul masei corporale a cuplurilor din noua state europene. Ei au descoperit  ca persoanele casatorite mananca mai bine decat persoanele singure, dar cantaresc mai mult si fac mai putin sport.

Indexul masei corporale este calculat ca raport intre inaltimea si greutatea unei persoane. Conform Oragnizatiei Mondiale a Sanatatii, un index al masei corporale este considerat normal  daca are valori in intervalul 18,5 si 25.

Peste 25, persoana este supraponderala iar peste 30- est obeza.

In cadrul studiului, s-a decoperit ca indexul mediu al unui barbat singur e de 25,7 iar pentru unul caatorit e 26,3. In cazul femeilor, indexul a avut valori medii de 25,1 si respectiv 25,6. Aceste variatii sunt echivalente unei greutati mai mari cu 2 kilograme, atat in cazul barbatilor cat si al femeilor.

"Barbatii implicati in relatii de lunga durata mananca mai sanatos, dar asta nu inseamna ca sunt mai santatosi", a declarat Jutta Mata, coordonatoarea studiului.
Asta pentru ca barbatii casatoriti fac mai putin sport decat cei singuri.

Calculeaza-ti indexul masei corporale folosind calculatorul de mai jos. Introdu greutatea in kilograme si inaltimea in centimetri:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”