Toti cei 15 pacienti internati in stare grava la Floreasca au fost identificati de catre rude

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 00:23

Toti cei 15 pacienti raniti grav in incendiul din clubul Colectiv, internati la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Urgenta Floreasca, din Capitala, au fost identificati de catre rude, care i-au putut vizita si care au aflat care este, in prezent, starea sanatatii lor.

Directorul medical al spitalului, Nicolae Louchi, a declarat, sambata seara, ca de la precedenta comunicare situatia nu s-a imbunatatit si ca duminica dimineata, la ora 10.00, va fi facuta o noua informare in legatura cu starea de sanatate a ranitilor.

Potrivit sursei citate, cei 15 pacienti sunt raniti grav sunt intubati si ventilasi mecanic, toti avand arsuri ale tractului respirator.

"Toti pacientii au fost recunoscuti de catre familii, chiar si cetatenii straini.

S-au asigurat vizite pentru apartinatori cu respectarea conditiilor din Sectia de Terapie Intensiva. si acum o jumatate de ora au fost informati membrii familiilor despre starea pacientilor", a spus directorul medical.

Acesta a precizat ca au venit spontan foarte multi medici, asistente medicale, rezidenti si chiar studenti care s-au oferit sa ajute, in prezent fiind acoperit cu echipa de garda.

Totodata, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, care, la ora transmiterii acestei stiri, viziteaza din nou toti paoiiapte victime ale incendiului de vineri noapte, patru din spitale si trei de la INML.


Totodata, Banicioiu a cerut INML sa prelungeasca programul astfel incat sa poata fi identificate si cele trei cadavre de la INMl si pentru care, pana in prezent, nu s-a prezentat nimeni.

Louchi a mai declarat ca situatia pacientilor este destul de critica si ca ranitii cu o astfel de patologie necesita o ingrijire speciala, iar evolutia starii de sanatate a acestora este imprevizibila, fiind foarte importante primele trei zile pentru ca reactiile pulmonare se vor vedea in acest interval.


Medicii legisti de la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" au identificat, pana in prezent, 23 din cele 27 de persoane decedate in incendiul din Club Colectiv, una fiind recunoscuta de parinti la Spitalul Universitar Bucuresti, a declarat seful de sectie la INML.

Abdo Salem, seful Departamentului de Medicina Legala Clinica din cadrul INML, a declarat ca, sambata, au fost identificate 23 de persoane din cele 26 care au fost aduse la INML "Mina Minovici", in timp ce pentru alti trei nu s-a prezentat nimeni.


"In cazul celor trei persoane decedate pentru care nu s-a prezentat nimeni vom relua maine (n.r.- duminica) investigatiile pentru identificare, prin alte proceduri", a spus Abdo Salem.

Cea de-a 27-a persoana decedata in incendiu a fost recunoscuta de catre parinti inca de vineri seara, de la Spitalul Universitar de Urgenta din Capitala, potrivit managerului Catalin Carstoiu.

in incendiul de vineri seara, din Club Colectiv, au murit 27 de persoane, intre care si doi dintre membrii trupei Goodbye Gravity, chitaristii Vlad telea si Mihai Alexandru, precum si aproximativ 200 de raniti, din care 146 au
fost internati in spitalele din Capitala.

Vineri seara, clubul Colectiv gazduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album- "Mantras of war", intrarea la concert fiind libera.

Martori aflati in club au declarat pentru MEDIAFAX ca incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele antifonic de pe un stalp al cladirii aprinzandu-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan.
Bucati din plafon, care era capitonat si el cu burete antifonic, s-au desprins si au cazut peste oameni.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”