Toți elevii trebuie să știe! Scenariile după care se vor desfășura cursurile din 5 mai. Ministerul Educației a făcut anunțul în urmă cu puțin timp

Author: Ana Dinu
Scenariile după care se vor desfasura cursurile

Elevii se întorc la cursuri din 5 mai, după vacanța de Paște. Ministerul Educației a anunțat că copiii de grădiniță și elevii care nu susțin examenele naționale se întorc de mâine la școală.

Elevii care nu suțin examenele naționale se întorc de mâine, 5 mai, la școală. Cei din anii terminali se vor întoarce la școală din 10 mai. Totodată, revenirea elevilor în bănici depinde de incidența cazurilor COVID din fiecare localitate, astfel, școlile vor funcționa după două scenarii.

Scenariile după care se vor desfășura cursuile din 5 mai, după vacanța de Paște

Potrivit ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației, acolo unde rata de incidență este mai mică de 1 la mie, participă la cursuri în format fizic toți elevii. De asemenea,

în localitățile cu o rată mai mare de 1 la mie, dar în care nu este instituită carantina, participă fizic la cursuri preșcolarii, elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale. Totodată, ordinul pemite participarea la cursuri și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă. 

În scenariul în care toți copiii merg la școală sunt 1.800 de localități, iar alte 1.400

au rata de infectare peste 1 la mie.

”Miercuri, 5 mai, vor merge la şcoală cu prezenţă fizică absolut toţi copiii din grădiniţe, toţi elevii din învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, vor începe şcoala cu prezenţă fizică de miercuri, 5 mai. Pentru elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a din localităţile în care rata de infectare este sub 1 la mie- şi avem la ora actuală aproape 1.800

de localităţi în care rata de infectare este sub 1 la mie- vor merge, de asemenea, la şcoală de miercuri, 5 mai, cu prezenţă fizică. 

Ceilalţi elevi de clasele V, VI, VII, IX, X, XI din localităţile în care rata de infectare, din păcate, este încă peste 1 la mie vor începe şcoala miercuri, 5 mai, în sistem online. Este vorba de puţin peste 1.400

de localităţi.", a spus Sorin Cîmpeanu la un post de televiziune.

Citeste si: Ce se va întâmpla cu școlile din România după vacanța de Paște? Iată unde vor reveni la cursuri toți elevii

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Ministrul Educației a mai precizat că elevii și cadrele didactice vor trebui să poarte masca de protecție în permanență.

Ordinul de ministru mai prevede că este permisă organizarea orelor remediale, cu prezență fizică, în unitățile de învățământ, cu condiția ca la nivelul localității să nu fie declarată starea de carantină, și totodată, să fie respectate normele de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19, respectiv, distanțarea corectă, aerisirea frecventă a spațiilor, respectarea normelor de igenă și purtarea obligatorie a măștii de protecție.

Personalul didactic/nedidactic și personalul didactic auxiliar implicat în procesul de învățământ are obligația să poarte mască în permanență în cancelarie, în timpul deplasării în incinta unității de învățământ și în timpul pauzelor atât în interior cât și în exterior, precum și în sălile de clasă, cu exceptia situațiilor în care procesul specific de predare/învățare/recuperare impune un contact vizual complet, caz în care vor folosi viziere și vor evita în permanență contactul față în față cu copiii la o distanță mai mică de 2 metri.

Citeste si: Anunț important pentru toți elevii! Ministrul Educației a dezvăluit cum vor veni copiii la școală din 5 mai: ”Pierderile sunt foarte mari, orice măsuri de recuperare sunt binevenite”